Плевнелиев: Партиите да изчистят от листите си зависимите депутати за следващите избори 

29 юли 2020 09:20   4 коментара   2419 прочита


Категорично никой не ми е редил кабинета, заяви Росен Плевнелиев по БТВ, след като Хекимян го провокира, че са изтекли аудиозаписи, от които става ясно, че Делян Пеевски е редил кабинета на Румен Радев. 


Когато е трудно и когато е тежко, длъжността на президента е истински важна. 2013-та, когато имаше вълна от протести, аз поканих протестиращите в президентската институция, заедно с профсъюзите, заедно с работодателите, и търсихме правилните решения за България, за да успокоим нацията, включително и създаване на служебно правителство, за което да няма никакви съмнения за задкулисни уговорки, каза Плевнелиев. 

След това Хекимян му припомни думи на Илияна Йотова от 2013-та: Плевнелиев си позволи да разделя българското общество и българските граждани, той извърши национално предателство и определено изпълнява политическа поръчка. 

Никога и по никакъв начин не съм го правил, сега можем да сравняваме кой е разделял българското общество и кой как е действал. Аз не съм разделял обществото, обединих го. По демократичен начин ние минахме през тежък момент, да организираме редовни избори, по едни легитимен, демократичен начин да минем през една тежка криза. 2013, 2014 година пет правителства и три парламента се смениха, но ние успяхме да правим така, че България да върви напред и нагоре, сравнявайте и вижте разликите, допълни Плевнелиев. 

Искам президента Радев да разбере нещо много важно. Едно решение е вярно и грешно, но има съвсем други верни решения днес, затова как да действа в ситуацията, в която се намира. Правилни решения за България са към МС, НС и Президентството да се сформират обществени съвети, протестиращите да влязат там, но и профсъюзи и работодателите, да се приемат няколко важни решения, за да върви България напред. 

Например да се приеме пакт за почтеност, в който политическите партии да се ангажират за следващите избори да разчистят листите и депутатите от всякакви съмнения за зависимост, и да даваме път на младите. Да, ГЕРБ ще чистят, но и Христо Иванов ще трябва да чисти зависимостта си от Иван Костов. Аз не правя разлика между Костов и Доган. Костов даде цялата икономическа власт на олигарсите и Костов е човекът, който не допусна закона за лустрация, коментира Росен Плевнелиев. 

4 коментара
29 Юли 2020 09:40 | ЗОРО
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

ТЕБЕ ЗАБРАВИХА ДА ПИТАТ, ПЕДАЛ.


29 Юли 2020 10:29 | Ник
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Росенчо, бъди тих, че ставаш все по смешен.


29 Юли 2020 16:20 | !!!!!!
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ПЕДЕРА РОГОНОСЕЦ съветва..... абе ПЕДАЛ НЕДОЕБАН..... Я СИ СЕДНИ МИРНО НА ГЪЗА И СПРИ ДА СЕ ПРАВИШ НА УМЕН, ЩОТО НИЕ СИ ЗНАЕМ ЩО ЗА ЛАЙНО СИ И ТАКОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ!!!


29 Юли 2020 18:46 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Добре, но как ще стане ГЕРБ да подмени всичките си сегашни депутати?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар