Петков с извънредни новини след среща с работодателите

16 май 2022 12:57   2 коментара   4057 прочита


Той обърна внимание и на фактът, че азерският газ ще потече в пълните си количества от 1 юли, независимо от гръцката връзка

Проведохме среща с работодателите и профсъюзите и обсъдихме компенсациите през май, юни и дългосрочно. Това заяви премиерът Кирил Петков след проведената среща.

"Разговорът бе много конструктивен. Компенсации за бизнесите ще има за май и юни всичко над 200 лв. за мегават да бъдат компенсиран от държавата на 80%. Това дава възможност българският бизнес да няма притеснения. Цените, които са по-високи от април, ще бъдат компенсирани от държавата", каза Петков, пише БЛИЦ.

Петков обърна внимание и на фактът, че азерският газ ще потече в пълните си количества от 1 юли, независимо от гръцката връзка.

"Разбрахме се, че заедно с бизнеса и синдикатите да работим за законопроект, който да даде дългосрочен план за компенсации. За да може бизнесът да прогнозира разходите си.

Имахме ползотворен диалог. Срещнахме общите интереси на цялото общество, защото с мерките, които правителството обеща да продължи за месеците май и юни с изричната уговорка, че ще имаме дългосрочно и трайно устойчиво, решение, ние можем да успокоим всички български предприемачи, всички работели хора в България, всички онези, които очакват цените на стоките и услугите да не се покачват. 

След малко в 12 часа ще дадем пресконференция. Господин премиерът пропусна да каже, че договорихме среща утре в 15 часа и с превозвачите. Търсим заедно решения и устойчивост на тези решения. Най-важното, разчитаме и въобще да имаме ползотворен диалог такъв какъвто беше днес. Това заяви председателят на Управителния съвет на Българската стопанска камара Добри Митрев.

2 коментара
16 Май 2022 15:50 | джоро
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

конструктивно и безплатно ще ги черпи с торти от сладкарницата на жена му..


16 Май 2022 20:46 | До горния дебил
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Духай гербер.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар