Пеевски: Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата

22 февруари 2024 21:14   3 коментара   2839 прочита
Източник: БТА
Източник: БТА


Източник: БТА

Обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов „делкането“, което той ми предложи в моя кабинет, „делкането“ да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за заместник главен прокурор - Сава Петров, предаде Vesti.bg.

Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, попитан дали са обидени заради намека, че може би е трябвало да се разделят регулаторите с една трета и за ДПС да има.

"В залата се случи нещо нечувано и изявените евроатлантици от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ провалят в момента проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа заради Свилен Спасов, агентът на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество", каза Пеевски.

"По другите теми - обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов „делкането“, което той ми предложи в моя кабинет, „делкането“ да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за заместник главен прокурор - Сава Петров", заяви Пеевски.

"Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината, битката е за КПКОНПИ и за прокуратурата, олигархията иска да овладее държавата, нищо повече не се случва", добави още Пеевски.

Депутатът посочи, че е имало добри разговори за Конституцията, как всичко ще е прозрачно.

"Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, да уредим само Конституцията, че може да има регулатори, които да се реши друго мнозинство със законови актове, не с Конституцията, което не се случва в момента", добави Пеевски.

Според него е логично, когато има определени парламентарни групи, управляващи, опозиция, подкрепящи, регулаторите да бъдат за цялата държава, а не да бъдат „делнати“ 50 на 50.

„Кое е лошото на ДПС, девет месеца, че Христо Иванов пи мазно, турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията, и всичките ми идваха час през час, докато направим промените, които са важни за България, и ние ги направихме за хората, сега ще ми казва днес в интервю, че отново ще извади темата ДПС. Коя бе, Христо, приятелю мой? Темата е, че ДПС е най-национално отговорната партия и крепи това правителство девет месеца и ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо, искам да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни“, допълни Пеевски.

3 коментара
23 Февруари 2024 07:59 | Ебалник
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Майка ви Дееба и помярите мръсни Дееба на всички


24 Февруари 2024 01:22 | На кой мъ пука
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Те искат да я вземат, вие не я давате (също я искате). Къде е разликата? Искам да кажа ВСИЧКИ СТЕ МАСКАРИ!!!


24 Февруари 2024 01:22 | На кой мъ пука
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Те искат да я вземат, вие не я давате (също я искате). Къде е разликата? Искам да кажа ВСИЧКИ СТЕ МАСКАРИ!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар