Павлова с извънредни новини! Министърът разкри къде обстановката по пътищата в страната е най-тежка, имало е екшън на "Хемус"...

07 януари 2017 09:55   2 коментара   6696 прочита


Част от бургаска и сливенска област не толкова от снеговалежи, а ниските температури създават лоша обстановка. По-голяма част от пътищата са напълно непроходими. Правят се опити главни пътни артерии да бъдат обработени. Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на извънреден брифинг за актуалната пътна обстановка. В него участваха председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски и инж. Георги Златев - директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

Поетапно в рамките на 2-6 часа ще се отварят пътища. Отворено е направлението на Хемус при Ябланица, на 2-та пътя към Русе, през Ловеч и Велико Търново, включително за тежкотоварните превозни средства. Това уточни Павлова.

Огромна благодарност за тези, които решиха да не пътуват. „Имаше 200 тира, които чакаха там, имаше 3-ма, които решиха да правят безредици и спряха работата на снегорините. Крайно неподходящо поведение”, коментира тя и допълни още, че от няколко часа работят екипите, за да се осигури връзката от Велико Търново – Варна. Ще направим всичко възможно до следобед да се отвори пътя.

До 2 часа ще се отвори пътя Русе-Бяла, до Русе – Разград и Русе – Силистра. Ситуацията в Разград и Търговище е доста тежка. Снегорините дори не се справяха.

От Исперих Към Разград има 1 родилка, която трябва да се транспортира. Всички останали пътища остават затворени.

Югоизточна България. Отворен е пътят Бургас – Слънчев Бряг. Въпреки всичко има нулева видимост. И по магистралата Бургас - Карнобат и при Петолъчката има нулева видимост. Снегорините губят пътя. Там е най-критично, най-рисково. Обходният маршрут през Ямбол работи, така че има достъп до Бургас.

Отворените проходи са Хаинбоас, Шипка и Петрохан.

"Ситуацията към зимните курорти е спокойна. Пътищата са проходими и обработени. Поне за скиори и сноубордисти пътната обстановка е добра", допълни Павлова.

Най-тежко на територията на Енерго-про Силистра Шумен и Добрич. Невъзможността да се отстрани повредата е заради затруднения достъп. Ще използваме техника на

По отношение на EVN – 50 населени места са без електричество. На територията на ЧЕЗ снощи бяха отстранени всички повреди, но сутринта се получи още едно. Кюстендил 2 села и в Благоевград 1 хижа. По отношение на Мини Марица няма проблем при подаването на въглища. АЕЦ Кюстендил работи в

Имаше авария в ТЕЦ София, която остави без топлоподаване Люлин 3, 4, 5 за няколко часа, но тя е отстранена. Това обясни енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.blitz. bg

2 коментара
07 Януари 2017 20:01 | ТАМЕРЛАНД
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Г-ЖА ЛЪЖА


08 Януари 2017 09:14 | Строителната камара
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НА ВСЯКАДЕ ПО СВЕТА ЗИМАТА Е СЕЗОН, А ТУК В БЪЛГАРИЯ - БЕДСТВИЕ. ДЖАНКИ ЛИ ТРЯБВА ДА ЛЕТАТ ВМЕСТО СНЖИНКИ? СМЯХ!
МАХАЙ СЕ КРАВО С ГЛУПОСТИТЕ ВИ!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар