Откриха подписка в защита на пчелите

25 ноември 2019 10:20   2 коментара   1992 прочита
Снимка: Булфото
Снимка: Булфото


Снимка: Булфото

Отравянето на пчелите през последните години се превърна в ключова тема и за цяла Европа

Днес започва кампанията с подписка за щадящо пчелите селско стопанство и здравословна околна среда.

Началото на Европейската гражданска инициатива "Да спасим пчелите и земеделците" е и начало на събиране на подписи от всички заинтересовани. Партньор на инициативата за България е Фондацията за околна среда и земеделие.

Отравянето на пчелите през последните години се превърна в ключова тема и за цяла Европа, и за българските пчелари. Гражданската инициатива за спасяването на пчелите настоява ЕК да предложи законодателни промени, с които да се премахне използването на синтетични пестициди.

Това трябва да стане поетапно до 2030 г. да се ограничи ползването на най-опасните, а до 2035 г. да се стигне до пълна забрана.

Организаторите на гражданската инициатива трябва да съберат минимум 1 000 000 подписа за една година от поне 7 държави-членки. Ако успеят, ЕК ще бъде длъжна да разгледа шансовете за законодателни промени, да предложи такива или да ги отхвърли мотивирано.

източник: dnes.dir.bg

2 коментара
25 Ноември 2019 20:34 | гражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кажете къде да се явим за да се подпишем в защита на пчелите? Адрес в гр. Благоевград ул... ……………. Обявете адреса публично във вестник Струма.


26 Ноември 2019 09:23 | пчеларите трябва да
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

отглеждат пчелните си семейства далеч от оранжерии, лозя, овощни градини и въобще обработваеми площи, за да нямат досег с каквито и да е препарати, земеделците се мъчат да произведат продукция, както и пчеларите и точно с това се и занимават, друг е въпроса, че понякога се прекалява с прекомерното използване на препарати но това е друга тема
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар