Османи: Заради България от 50 дни не съм се появявал в медиите

22 март 2023 12:26   1 коментар   3395 прочита
сн.Бгнес
сн.Бгнес


сн.Бгнес

Македонският външен министър Буяр Османи говори за промените в конституцията пред "Click Plus“ на ТВ21. От интервюто става ясно, че Османи разбира, че това е доста чувствителен въпрос, но вярва, че ще има решение, предаде БГНЕС.

„Повече от 50 дни не съм се появявал пред медиите. Правя това, за да не се представят погрешно изявленията ми в България. И това се пренася тук у нас и подкопава целия процес. Хората тук изпитват истинско разочарование. Питат се дали тази работа има връзка с ЕС. Сега в България не е време за обществен дебат, защото България е в предизборен период. Много е важно да имаме подкрепа от международната общност. Затова ще изчакаме още малко и ще започнем обществено обсъждане на конституционните промени. Повярвайте ми, като излязат предложенията, като прочетат текста, /на хората/ ще им олекне много, като видят, че става дума само за технически неща. Когато видят, че българите и сега са в конституцията, ще трябва само да ги назовем по име, мисля, че всеки ще се замисли - дори и тези, които са против!", каза Османи.

„Ще бъде много лошо, ако не се приемат конституционните промени. Лошо ще е за държавата. Ако конституционните поправки не бъдат приети, преговорите ще спрат. Тогава ще бъде твърде късно за всичко. Догодина ще има избори и в ЕС, това означава допълнителни усложнения“, заяви Османи./Факти.бг

1 коментар
23 Март 2023 07:06 | Стефанов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ех, тая България! Хем пречи на РСМ да се присъедини към ЕС, хем не може без нея - за всеки проблем, съществуващ в държавата им македонците се оправдават с българите. И накрая само един факт - в деня на закриването на Клуб на българите "Ванчо Михайлов" в Битоля, държавата ни обяви за обект от национално значение ГКПП"Клепало". Как ли биха реагирали гърците при подобна ситуация? Или сърбите?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар