Окончателно: Томислав Дончев обяви ще прави ли ГЕРБ кабинет

12 април 2021 12:59   3 коментара   4452 прочита


Притеснява ме, че като че ли сведохме политиката до песни и танци. За да вземеш решение се иска мъжество

Искам да започна с благодарност към всички български граждани, които въпреки опитите да бъдат отвратени, отидоха да гласуват. Демокрацията е жива. Така започна Томислав Дончев пресконференцията по повод анализа на ГЕРБ на резултатите от изборите, предаде БЛИЦ.

От всичко, което чух миналата седмица, аз разбрах, че всички са спечелили изборите. Аз знам, че победителят е този, който е първи. Г-н Паунов ще ви даде конкретни данни. Кой е на първо място по общини с колко гласа. 

Това е победа, въпреки всичко. Въпреки горещото политическо лято миналата година, въпреки изхабяването във властта, въпреки пандемията, въпреки икономическата криза, въпреки консолидацията, на няколко политически сили, които не разбрах за какво се борят, освен за това да ни "изметат" от властта, заяви Дончев.


По думите му сега е време за решения.

"За мен свърши времето на викането, дойде времето да се взимат решения. Не ме карайте бъда ментор, да уча другите какво трябва да правят. От ГЕРБ ще следваме конституцията. Като първа политическа сила ние сме длъжни да предложим правителство и ще предложим, въпреки малките му шансове да бъде подкрепено.  Ще предложим готово правителство, което веднага може да заработи и да гони амбициозните цели, които сме си поставили.“, посочи Дончев.

По думите му българските граждани са дали много сложна задача на политиците. „Надявам се тази задача да бъде решена. Притеснява ме, че като че ли сведохме политиката до песни и танци. За да вземеш решение се иска мъжество", заяви още той.

3 коментара
12 Април 2021 13:34 | Росен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Герб (гроб) отива в историята.


12 Април 2021 16:09 | Тито
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Идва Курнела.... ще оправи нещата..... хахаха


12 Април 2021 22:57 | До горния толуп
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Всеки след крадливата шайка герб е за доброто на България.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар