Окончателно: Депутати и министри без заплата до края на извънредното положение

06 април 2020 23:49   2 коментара   2982 прочита


Депутатите остават без заплати. Това предложиха от ГЕРБ, а предложението бе прието единодушно със 170 гласа, съобщава NOVA. Промяната ще е само за периода на извънредното положение. Тя ще засяга освен народните представители, министрите и шефовете на държавни агенции.

“Ние за извънредното положение няма да получаваме възнаграждения. След удръжките, парите ни ще се превеждат по сметките на Министерство на здравеопазването. Призовавам всички да гласуват единодушно”, заяви Красимир Ципов от ГЕРБ.

Депутатите от управляващата партия изненадващо се отказаха от предложението си за “замразяване” на заплатите и вместо това внесоха предложение да се откажат напълно от тях до края на извънредното положение. “Карате ме да се чувствам горд.

Ние от “Воля” ще подкрепим това предложение, то ще срещне подкрепа от цялото Народно събрание”, каза Веселин Марешки. БСП оттегли предложението си възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на ниво от края на мандата на предишното Народно събрание.

“Воля” също се отказа от намаляване на основното възнаграждение от 1 април на нивото на минималната работна заплата за страната. Това направиха и от ПГ “Обединени патриоти”, които искаха месечните възнаграждения да са 50 процента от брутните възнаграждения, като това да важи и за членовете на Министерския съвет. Народните представители отправиха и апел към президента също да се откаже от заплатата си.

2 коментара
07 Април 2020 09:00 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво! Браво! Браво! Най-сетне една чудесна новина. Края на извънредното положение е много близо - това министрите и депутатите го знаят най-добре....


07 Април 2020 10:23 | Татко Карло
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Откраднаха милиарди в един два месеца могат без заплати.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар