Оценката на Борисов за мерките: Радев създаде хаос с Кацаров

21 октомври 2021 12:32   5 коментара   4113 прочита


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че създава хаос, а зад него стои президентът Румен Радев.
 
„Сега се върнахме в първия ден, когато светът не знаеше какво е коронавирус“, коментира той,предаде Dnes.bg. Борисов припомни думи на служебния министър Стойчо Кацаров от миналата година, когато като представител на НПО заяви, че зеленият сертификат от гледна точка на правата на човека е много проблематичен и с него се излиза извън правото на свободно движение.

„А сега Кацаров какво направи? През юни 2020 г. Кацаров каза, че няма никакъв риск нито сега, нито в близко и далечно бъдеще да бъде натоварена здравната система, а сега обяснявана колко е натоварена“, скочи Борисов.

Според него с решението да се издава сертификат след първата доза поставена ваксина се създават рискове, защото хората са уязвими 14 дни след първата игла.

„Е, сега ще излъжат хората и ще ги вкарат в ресторанти, на стадиони. Днес те извършиха престъпление и подлъгват българите, че 4 седмици нищо не става само и само да минат президентските избори“, обвини лидерът на ГЕРБ.

Той обвини управляващите и за затварянето на училищата.
 
„Нали учениците щяха да са последни, сега излиза, че сутрин ще учат онлайн, а вечерта да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да си отидат и на кръчма“, каза Борисов и добави: „имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши, за да подпишат тези глупости“.

„Много от партиите мълчат, защото докато работеше парламентът и ние обяснявахме какво ще се случи днес, те се занимаваха с НСО и глупости. Какво пречеше на Кацаров тогава да каже, че ще въведе зелен сертификат, а не да затваря зелените коридори, отворете ги поне сега, хората тръгнаха панически да се ваксинират. Всичко е само да се удържи до президентските избори, а какво ще правим после?“, риторично попита Борисов.  

„По света забравиха коронавируса, а ние се върнахме в началото и то по вина на Радев и Кацаров. ЕК вече е написала какво трябва да се направи и въобще не трябва да се разсъждава, правиш го и това е. Излиза, че с българския сертификат можеш да отидеш само да Каспичан и никъде другаде“, упрекна още той.

Според него децата са основните потърпевши от настоящата ситуация и всички специалисти казват, че от 1 до 4 клас имат тежки проблеми с обучението.


 

5 коментара
21 Октомври 2021 13:39 | Иначе казано
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Народът е казал:"На алтав кур-"Радев" му пречи". Та и Бойко говори, говори-и Радев е виновен. Пак говори, говори и пак Радев създава "хаос в хаоса". Аман бре! Пак ще изгубиш изборите! Егаси и идиота, съвсем е изкукуригал! Та какъвто лидера-такива и мишките около него дето му лижат гъза.


21 Октомври 2021 13:40 | Иначе казано
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Народът е казал:"На алтав кур-"Радев" му пречи". Та и Бойко говори, говори-и Радев е виновен. Пак говори, говори и пак Радев създава "хаос в хаоса". Аман бре! Пак ще изгубиш изборите! Егаси и идиота, съвсем е изкукуригал! Та какъвто лидера-такива и мишките около него дето му лижат гъза.


21 Октомври 2021 20:41 | 11
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Тиквата сега не заспива ако не спомене Радев поне един път у дено..... а преди Радев беше Орешарски..... та освен Тиква, бай Уй, свинаря на републиката, тръчи-лажи, джипката и още и още е време да му прибавим и ново име--папагала!


22 Октомври 2021 05:51 | 666-ДЯВОЛА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БОРИСООВ ЩО НЕ МИ ГО НАЛАПАШ МИНЕТЧИЙО ГНУСЕН-ДОЛЕН ЛЯВ ПЕДАЛ


22 Октомври 2021 22:19 | Дрън, дрън ...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нека попитаме Борисов, къде по света са забравили болестта ?! В най-развитите държави където ваксинираните отиват процентно към 90 % от населението, болестта си вилнее и трпе ваксинирани и неваксинирани на кой какъвто му е късмета . А Бойко Борисов използва всякакви глупости за ПР и накрая ще умре с “ Радев е виновен “ на уста ..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар