Обръщение на министър-председателя Б. Борисов по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България 

03 март 2021 08:46   2 коментара   1936 прочита


  

Уважаеми сънародници, 

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за просперитета на страната. 
Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка. Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни. 
Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават. 
Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци. 

Честит Национален празник! 
 

2 коментара
03 Март 2021 22:42 | 3333
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Заведенията отворени "пиян дано аз забравя... ", но на Шипка е опасно да се чества НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК -КАКЪВ ПОЗОР, но ние сме си виновни "ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА "и изметете проклетата сган.!!!


04 Март 2021 00:32 | Върви народе възродени ..
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Българите са революционери на маса, “ грабвайте телата” и като изтрезнеят на сутринта се оглеждат дали някой не ги е чул . А разбойници вършеят в България вече тридесет години ..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар