Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! ƒомашен мехлем разрушава шиповете Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан
   –егистрац舫абравена парола

Ќ¬»ћ с мистериозно предизвикателство в Ќощта на музеите


16 май 2019 10:33   1897 прочитаѕосетителите на Ќ¬»ћ ще могат да откриват какво е скрито в тайнствени кутии, а мобилно приложение ще ги провокира да разгада€т загадките


— интересна програма и вход свободен Ќационални€т военноисторически музей се включва за поредна година в ≈вропейската "Ќощ на музеите" на 18 май (събота). ¬ходът за посто€нната хронологична и външната експозици€ на музе€, както за най-новата изложба "Ќа борда на флотската истори€" ще бъде безплатен от 18.00 до 23.00 ч., съобщиха от Ќ¬»ћ.

"ћистери€ в кути€" е предизвикателството, което Ќ¬»ћ ще отправи към своите посетители в Ќощта на музеите. ¬одени единствено от своите сетива те ще тр€бва да откриват какво е скрито в тайнствени кутии, а мобилно приложение ще ги провокира да разгада€т загадките. »нсталаци€та за пръв път ще запознае софийската публика с част от предсто€щата нетрадиционна изложба на Ќ¬»ћ - "ћузе€т - неочакван, отворен, споделен", ко€то ще бъде открита в кра€ на май в ѕловдив.

¬сички, избрали да "нощуват" в музе€, ще могат да станат част от фотографи€, запечатала важно историческо събитие, както и да чу€т ѕредставителни€ оркестър на —ухопътни войски, чи€то разнообразна музикална програма ще зарадва малки и големи.

Ћюбителите на киното пък ще имат възможност да се наслад€т на филмите "ѕомни войната 1915 - 1918. Ѕългари€ влиза в ѕървата световна война" (2 и 3 част), както и на лентата "Ќепобедени€т генерал ¬ладимир ¬азов".

¬ Ќощта на музеите със специална програма и вход свободен се включват и филиалите на Ќационални€ военноисторически музей - ¬оенноморски€т музей и ѕарк-музе€т на бойната дружба 1444 г. "¬ладислав ¬арненчик" във ¬арна и ћузе€т на авиаци€та в ѕловдив.

ѕрограмата включва

18.00 - 23.00 ч. ¬’ќƒ —¬ќЅќƒ≈Ќ за посто€нната хронологична и външната експозици€ на ћузе€

18.00 - 23.00 ч. ћ»—“≈–»я ¬  ”“»я открий неочакваните експонати

18.00 - 23.00 ч. ¬  –ј  — »—“ќ–»я“ј стани част от фотографи€, запечатала важно историческо събитие

19.00 - 20.00 ч.  ќЌ÷≈–“ на ѕредставителни€ духов оркестър на —ухопътни войски

18.00 - 23.00 ч. Ќј Ѕќ–ƒј Ќј ‘Ћќ“— ј“ј »—“ќ–»я временна изложба

20.30 - 22.30 ч. Ћя“Ќќ  »Ќќ:

- ѕомни войната 1915-1918. Ѕългари€ влиза в ѕървата световна война, 2 и 3 част - филм с продуценти ¬“  и Ќ¬»ћ;

- Ќепобедени€т генерал ¬ладимир ¬азов - филм с режисьор и сценарист “ат€на ѕандурска и копродуцент Ќ¬»ћ.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: Ќ¬»ћ  нощ  музеи ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.