НСО е остатък от тоталитарния режим, според Искрен Веселинов

26 юни 2020 16:31   1 коментар   2580 прочита


НСО в този вид, в който е, не трябва да съществува. Това е остатък от тоталитарния режим. Това заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в студиото на БНТ.

Според Веселинов е много спорно такава структура да е под управлението на президента, а и навсякъде по света тя е част от полицията.

Имиджът на институцията е сериозно разклатен също така според Веселинов, който припомни освен разследването за връзките на Пламен Узунов с обвинен бизнесмен, но и случаят на офицер, обвинен за организацията на поръчково убийство.

Друго от множеството въпроси, на които НСО трябва да даде отговор, е казусът със снимките от спалнята на премиера.

Според Искрен Веселинов има много хора, които имат интерес да падне правителството и не е един факторът, който клати властта. Тази власт никога не беше оставена на спокойствие, посочи депутатът.

Той коментира и поредния спор между коалиционните партньори заради отпадането от Закона на МВР на доброволните отряди. В МВР има мнение, че доброволните отряди ще бъдат отрицателна оценка за работата на полицията, каза Веселинов. Той силно се надява да са успели да убедят ГЕРБ, че това не е така.

Иначе между Обединени патриоти и ГЕРБ е постигнато съгласие по отношение на законодателството за личния фалит. По думите на Веселинов идеята за отпадане на 10-годишната давност е сериозен инструмент с който хората могат да се противопоставят на кредиторите. Дълговото робство е отменено отдавна, заяви депутатът./news.bg

1 коментар
26 Юни 2020 17:01 | Стефанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тече процес на закриване на България. Така че, закриването на НСО, ГДБОП и т. н. е нормален процес. Накрая да останат само партиите и политиците. И на картата на Европа ще се появи държавата на крадливите политици.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар