Ново проучване за двубоя ГЕРБ - БСП на евроизборите след "Апартаментгейт"

19 април 2019 09:37   5 коментара   2814 прочита


43% от българите твърдо са решили за кого ще гласуват. Има едни 30%, които не са решили още за кого да гласуват. Това са хора, които мога да излязат, да гласуват и да променят изборния резултат, но могат и да си останат вкъщи. Това заяви социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд". Тя коментира резултати от изследване, проведено в периода 5-13 април, изготвено от Изследователски център "Тренд".

To обхваща периода след затихването на скандала „Апартаментгейт”. Проведено е сред хората над 18 години. По думите на Славкова това са изборите, които предизвикват най-малък интерес у хората. „Най-вероятно има и хора, които не са наясно, че изобщо ще има избори”, посочи още тя.

Според нея обстановката е изключително динамична. „Такъв тип проучвания не могат да бъдат прогноза за изборите, но могат да ни ориентират как се движат настроенията на хората”, посочва още Славкова. „Трябва да сме много внимателни с прогнозите, защото не знаем колко хора ще излязат да гласуват. Разликата между БСП и ГЕРБ е в рамките на статистическата грешка. БСП е първа пред ГЕРБ с 0,8%. Това обаче може да консолидира електрората на ГЕРБ, който все още не е изцяло мобилизиран. Добре е да видим и данните от месец май“, заяви експертката.

„От март до април ГЕРБ падат с близо 3%. Трудно е да определим дали това е голяма или малка щета. Всичко ще си проличи на изборния ден. Видно е обаче отражението, което темата с апартаментите е дала на управляващата партия“, добави тя. „ВМРО може и да успее да вкара един депутат. Много зависи колко хора ще излязат да гласуват“, каза тя. "Голямата битка започва към настоящия момент", коментира Славчева./Blitz.bg

5 коментара
19 Април 2019 12:10 | Баба
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Администрацията на ГЕРБ и семействата им плюс живите реститутки са достатъчни, за да спечелят. Тъжно, но това е истината. Габриел, Ал Йо, дебелото Лили, Мендел..... Предателите от АБВ ще дръпнат от електората на БСП. Хората не вярват, че хора като Станишев са полезни за партията. Всеки, облажил се от управлението на ГЕРБ, задължително ще гласува. БСП се навиват, но трудно, трудно ще се справят. Независимо, че изборите са за ЕС, хората на Нинова трябва да имат ясни послания .Послания, които хората очакват. Тези избори ще бъдат симптоматични.


19 Април 2019 12:45 | Дончо Тръмп
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абсолютно вярно Баба. Държавната администрация и калинките са за ГРОБ. Като им умножиш родата до 4 коляно, ето ти около милион и половина гласоподаватели за ГРОБ. Прав е Бай Ганьо"Срещу ръжен не се рита Бай Иречек, и ножа и сиренето е в тях".....


19 Април 2019 13:54 | ?
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Няма избиратели за ГЕРБ ! Няма не засегнати семейство от това правителство ! Няма ! На много семейства спряха доходите от ТЕЛКовете, цели фамилии от приватизатори те, от ало изманиците пък е голяма част от гласоподаватели, сега и проверки за внос на бял прах, еееее то пък кой ще гласува ???? Администрацията ??? Е колко е тая администрация, като половината са комунистически деца и внуци ??


19 Април 2019 14:01 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Българина обича да е многостранна Геновева . Да се оплаква и хленчи . ИСка си народа старото време, че да има за какво да мрънка. Който има парички да си ги сложи в сигурна валута, ако изобщо има такава, а и сигурно място дали има за съхранение . Младите не помнят, че имаше валута по 3 000 лева, а техните родители не искат да помнят . ГЕРБ да забравят за победа !!!


19 Април 2019 21:00 | Априлски глупак
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Трябва с ръка на сърце да признаем, че който и да ни управлява сме и ще бъдем най-бедната държава в ЕС. Но трябва да признаем и друго - мака и най-бедна държава, ние имаме най-богатите политици. И виси със страшна сила въпроса "ЗАЩО? ". Дали е Жан, Иван, Симеон, Сергей или Бойко - все тая. Дори и да искам да гласувам, просто не мога да избера - всички са еднакви - един калъп, един резултат, едни и същи прецакани, едни и същи печеливши.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар