Новите мерки за пристигащите българи в Германия влизат в сила от днес

24 октомври 2020 15:14   1 коментар   1848 прочита


Хората, идващи от София, Разград и Сливен, подлежат на тест за коронавирус

Германия въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен. Затягането на мерките влиза в сила от днес, като част от превенцията срещу коронавируса, уточняват от Министерството на външните работи на Германия, цитирано от БГНЕС.

Трите области бяха добавени в „Списъка на рисковите“ от института „Робърт Кох“, в който вече присъстват и областите Благоевград и Търговище.

Тестът може да бъде направен и извън Германия, но в рамките на 48 часа преди влизане на територията на страната. Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина. Властите уточняват, че карантина не се прилага за пътували транзит през „рисков район“.

От МВнР припомнят, че всяка федерална провинция в Германия прилага правилото за карантината в съобразен с местните особености на разпространението на коронавируса вид. В тази връзка препоръчваме на гражданите да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция към която пътуват. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с консулските ни служби в Германия.Nova.bg 

1 коментар
25 Октомври 2020 01:49 | Цветан с апартаментите
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Боко, нали е от София? Трябва да бъде изследван дали има.. "луда крава".
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар