Новаков, ГЕРБ-СДС: Намираме се в изключително изострена предвоенна обстановка, която чувствам с кожата си всеки ден

19 май 2024 20:43   3 коментара   2464 прочита


Краят не му се вижда на влизането ни в Шенген. Не знам кога ще се случи, макар че трябваше да се случи вчера. Няма да спра да се трудя, за да направя така, че българските превозвачи да спрат да се мъчат. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ - СДС Андрей Новаков в ефира на Нова телевизия.

По думите му лобирането трябва да е във Виена, не в Брюксел.

За стрелбата по словашкия президент Роберт Фицо Новаков подчерта: „Да кажа, че съм шокиран, е малко. Намираме се в изключително изострена предвоенна обстановка, която чувствам с кожата си всеки ден. Отразява се в цяла Европа, всички остро осъдиха това. Надявам се това да не се използва за политически цели. За да го направиш това нещо, нито си емоционално, нито психически зрял човек. Службите трябва да кажат дали това е организирано. Такова нещо няма място в Европа.”

На въпрос какво може да убие ЕС, той заяви: „Империите винаги са рухвали под тежестта на собствения си прогрес и успех. Крайната десница печели в 9 държави. Това е ясен сигнал, че курсът, който бе поет до момента, е бил най-малкото различен от дневния ред на хората. Има ръст на крайнодесните възгледи и в Германия, и в Испания, и в Италия. Ако е истина, че най-крайните десни формации ще имат около 200 души, и ако нашите политики се игнорират, няма да работя повече.

„Има неща за довършване. За тези два мандата в Европарламента натрупах опит, с който мога да съм полезен на България. Росен Желязков би свършил прекрасна работа в ЕП”, смята той.

„Ситуацията в България се подобрява, дори да не е с темповете, които ни се иска”, подчерта Новаков.

Като успех за ГЕРБ той дефинира: „Работим за това да имаме отново шест мандата ,да сме най-голямата делегация от България в ЕНП. Би било успех, ако накараме проеворепейските умерени хора у нас да изберат нас и страната ни да си върне имиджа, който имаше.”/новини.бг

Купуването и продаването на гласове е престъпление

3 коментара
20 Май 2024 08:55 | апаш камботов
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Беше една седмица "В О Й Н И К "и вече с кожата си чуства военните работи, ейййЗелендолски, защо не го вземеш та за една седмица да ти оправи бардака който те накараха да забъркаш


20 Май 2024 13:22 | ///
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не си губи времето, не ламти за големи заплати, стига си лапъл мухи е този ЕС. С този опит от два петъка в казармата си ценен кадър, чувстваш нещата с кожата си, готов си началник щаб на БА. Зарадвай ни, успокойни.


20 Май 2024 19:09 | djumalia.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

a dali niama da zabravi6 za obe6taniata kato se nam1rda6 v briuksel a Andre6ko. 4uvalisme ia tazi pesen.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар