Нощните заведения искат да отворят врати за празниците

16 ноември 2020 20:33   8 коментара   5019 прочита


Нощните заведения да отворят за трите празнични дни през декември, настояват от бранша. Всичко това обаче трябва да се случи при спазване на мерките за безопасност.

Студентският празник вече чука на вратата, а заведенията настояват за глътка въздух в кризата. При разстояние между масите от метър и половина и допустима заетост от един човек на 2 кв. м – от бранша искат на 8-ми декември , Коледа и Нова година да работят без ограничения.

 „За ресторантите идеята беше да няма вечерен час , а за нощните заведения да могат тези три дена да отворят”, обясни Ричард Алибегов.

Според данните на Института за анализи и оценки в туризма очакванията са между 23 и 25 хиляди студенти да вдигнат чаши за празника.

„Най-много се  търсят вили, тогава, когато може цената да бъде споделена. Но има много оферти, които са свързани с балнео, спа и уелнес центрове, където има топли минерални води”, обясни Румен Драганов.

И въпреки минералните извори – в Сапарева баня  се оплакват от слаб интерес  за 8-ми декември.

„Почти всички къщи за гости са празни, много малка е заетостта. Моята къща е пълна с миналогодишните гости – студенти, направиха резервация за 7ми и 8-ми, но ако има някакъв проблем, капарото ще им бъде върнато”, споделя Елена Георгиева.

Коронавирусът не плаши някои от висшистите. И не купонът, а място е под въпрос на този етап. За други обаче празникът не стои на дневен ред.  Заради неясното бъдеще в условия на COVID-19  собствениците на заведения  не знаят какви планове да си правят занапред.

 „Не мисля, че някой може да си позволи да пусне куверти. Това значи да ви вземем някакви пари, които, ако не се случи, трябва да ви ги връщаме”, поясни Ричард Алибегов.

От Министерството на туризма заявиха за NOVA, че са “За” да бъде направен компромис и да паднат ограниченията в заведенията за трите празника, но при спазване на всички противоепидемични мерки. Здравните власти обаче са категорични, че за да се вземе такова  решение, трябва да се анализира епидемията у нас  в срок от 2 седмици назад преди отварянето.

8 коментара
16 Ноември 2020 20:39 | Йонко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Зашо триете коментарите за Хиха?


16 Ноември 2020 20:55 | 456
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А след празниците собствениците на нощните заведения ще отидат ли доброволци в Ковид отделенията?


16 Ноември 2020 21:02 | Колевецо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А бе, до кога ще ни го натрапват тоя папуар Алибегов. Ретро мутра. Аре да ходи доброволец и да помага. Не се наядоха тия. Свърталища на проститутки и недоносени дилъри


16 Ноември 2020 21:19 | Анонимен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Никакво отваряне нямаше абитуриентски балове няма да има и студентски празник няма да има нищо няма и не трябва да се позволява да се отварят не е розово положението ще изтърпим


16 Ноември 2020 21:57 | exo
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дрога и проституция в нощните заведения!!!


16 Ноември 2020 21:59 | �����
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Помните ли, когато THE FACE се ебаваше с вируса и с лекарите и куклите играчки, които приличаха на доктори. Не те не трябва да отварят, не те нямат право на компромис, всеки компромис ще е за нашето здраве, Те вече направиха щета върху държава и няма нищп по хубаво да фалират.


16 Ноември 2020 22:10 | а
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

СА ПОСЛЕДНО НЕКОЙ РАЗБОЛЕ ЛИ СЕ В ДИСКОТЕКА ИЛИ КАФЕ ИЛИ НА СТАДИОН ИЛИ НА ПРОТЕСТИТЕ. АБЕ, ЗАЩО ЛЕКУВАТ КОВИД СЪС АНТИБИОТИК, НАЛИ НЕ Е БАКТЕРИЯ. САМО ЗА ДА УБИЯТ ИМУННАТА СИСТЕМА НА ХОРАТА И ДА УМРАТ ПО ЛЕСНО ЛИ. КАК ТАКА БОЙКО, ДОМУСЧИЕВ И ТРЪМП СЕ ИЗЛЕКУВАХА ЗА 3 ДНИ БЕЗ АНТИБИОТИЦИ, А? ДАНО ВАКСИНАТА УБИЕ ВСИЧКИ, КОИТО НАПЛАШИХА ХОРАТА И ГИ УБИХА С ГРЕШНО ЛЕЧЕНИЕ ПРЕДПИСАНО ОТ СЗО.


16 Ноември 2020 22:56 | Колевецо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Чалготеките са долни свърталища на паплач, коври селски вмирисани, селски бекове, деградирали дилъри и утрепки. Персонала са "работещи" момичета. Питие и шоколад и всяка селянка е твоя в WC то
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар