НДСВ внесоха в Централната избирателна комисия над 12 хиляди подписа

20 март 2013 21:11   2 коментара   52213 прочита
Притеснявам се, защото си мисля, че служебното правителство е много близко до ГЕРБ, заяви Христина Христова. Сн.: БГНЕС
Притеснявам се, защото си мисля, че служебното правителство е много близко до ГЕРБ, заяви Христина Христова. Сн.: БГНЕС


Притеснявам се, защото си мисля, че служебното правителство е много близко до ГЕРБ, заяви Христина Христова. Сн.: БГНЕС

НДСВ внесоха в Централната избирателна комисия над 12 хиляди подписа за регистрация за предстоящите парламентарни избори. Председателят на партията Христина Христова коментира, че изборите ще станат много опасни, ако не са честни, съобщи БНТ.

"Притеснявам се, защото си мисля, че служебното правителство е много близко до ГЕРБ, а ГЕРБ държи МВР. ГЕРБ държи "Информационно обслужване", ГЕРБ държи ЦИК. Ето защо призовавам всички партии да работят за това да имаме честни избори в България", заяви Христова.

От НДСВ ще поискат от ЦИК да дадат подробни указания за изпълнението на Изборния кодекс, например тълкуване на изискването за "пряка видимост" в секционните избирателни комисии - застъпниците и представителите на партиите да виждат членовете на избирателната комисия или да виждат всяка бюлетина, която се преброява.

Седем партии са подали от вчера до днес документи за регистрация за парламентарните избори на 12 май, обяви говорителят на ЦИК Ралица Негенцова на първата пресконференция по повод вота. Това са

ГЕРБ, Съюз "Радикали" на Евгений Бакърджиев, "Нова алтернатива" на Николай Цонев, НДСВ, "Национал-демократична партия" на Димитър Стоянов, "Обединени социалдемократи" на Кольо Парамов и "Либерален алианс" на Веселин Марешки. По закон всяка партия трябва да внесе поне 7000 подписа и 10 000 лева депозит, който ще й бъдат върнати, ако получи поне 1% от гласовете на вота.

ГЕРБ отново се регистрира първа сред политическите сили, след като от младежката организация пазиха цяла нощ ред. Вчера председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и Искра Фидосова внесоха в ЦИК над 55 000 подписа за регистрация за участие във вота.

До момента в Централната избирателна комисия са постъпили две жалби. Първата е от Стефан Манов, който е недоволен от методиката за определяне на мандатите в изборните райони, а втората е от Слави Бинев, лидер на Консервативна Партия Движение на Успеха. Той настоява, в качеството си на евродепутат да присъства на консултациите за назначаване на РИК и СИК, но това не е прието.

Крайният срок за регистрация на партиите е до 18 часа на 27 март, а на коалициите - до 17 часа на 1 април. В чужбина ще се разкриват секции в дипломатическите представителства, ако има поне 20 подадени заявления.

източник: dnes.dir.bg

2 коментара
20 Март 2013 21:47 | 22
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тази Христова много ми харесва пухкава, като дюшек но полетик не може да бъде.
Видяхме си хаира и от НДСВ.


21 Март 2013 17:23 | 999
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

12000 мъртви души ли набрахте? Дебелата Марина Дикова и дъртата Снежа Гроздилова пак ли ще ни дрязнят с простотиите си? ще влезете в Парламента, ама трябва да ослабнетекоето е невъзможно. Още имате от кражбите, яжте, пукайте и не се явявайте на хоризонта!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар