Намерените бюлетини в печатницата в Костинброд са отпадък

12 май 2013 11:15   2 коментара   4858 прочита
Според служителката вчера е бил накърнен имиджът на печатницата. Сн.: БГНЕС
Според служителката вчера е бил накърнен имиджът на печатницата. Сн.: БГНЕС


Според служителката вчера е бил накърнен имиджът на печатницата. Сн.: БГНЕС

Служителка на "Мултипринт" заяви, че намерените бюлетини в печатницата в Костинброд са отпадък, съхраняван на купчини; че не са подреждани и не са готови за спедиция.

Пред bTV Донка Борисова, консултант в отдел „Продажби” във фирмата „Мултипринт” ООД обясни, че всяка бюлетина преминава през три процеса на обработка – печат, сгъване и лепене.

„Нормално е да има брак, докато се настройват машините. За всеки избирателен район дължината на бюлетината е различна и съответно настройките на машините се променят,” обясни Донка Борисова.

Освен това, по думите й, бюлетините се опаковат в стандартни европалети, които побират 7 реда от по 10 кашона, във всеки от които има по 350 бюлетини.

Палетите с бюлетините за градовете в страната са изпратени на 7 май, а за столицата – на 8 май, допълни Борисова. Тя обясни, че в отпадъчното количество има бюлетини от всички градове, които са в пълен хаос – т.е. не са подреждани и не са подготвяни за спедиция, както се чу вчера.

„Всичко е в безпорядък, пълна глупост е, че са готови да бъдат разпратени,” категорична е служителката на „Мултипринт”, която е видяла състоянието на бюлетините за последно в петък, когато по обяд е извършена и проверката от страна на прокуратурата.

Според нея дори няма начин да се преброи, че са точно 350 000. Донка Борисова обясни още, че производственият процес в цялото предприятие се записва от видеонаблюдение и „прокуратурата може да види всичко”.

„Потресени сме от шума, който се вдигна вчера. Това е удар по репутацията на компанията, градена с години. Сега как ще кандидатстваме за какъвто и да било конкурс,” възмутена е служителката на „Мултипринт”.

„Тук работят съвестни хора, които осъзнават отговорността на работата си. Обвиняват обикновените работници, че искат да правят политически чудеса,” категорична е Донка Борисова.

източник: dnes.dir.bg

2 коментара
12 Май 2013 12:09 | читател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И сега на тази "служителка" ли трябва да вярваме или на прокуратурата? Тя е заинтересована да не си изгуби работата, ако изкаже друго мнение, докато прокуратурата ясно заявява, че тия десет палета са били опаковани за експедиция. За къде--ще се изяснява! Собственика в първото си интервю заяви, че става въпрос само за 350 броя бюлетини, но когато излезе съобщението на прокуратурата и веднага си изключи телефона .....И егати собственика е тоя, дето позволява такова огромно количество да стане на брак! Най-добре ще е да си признаят ГРОБ-аджиите, че се осраха, независимо че сега надигат вой, че е нарушен "денят за размисъл'. Те сигурно на това са и разчитали, да не се раздухва машинацийката им заради този ден, но удариха на камък и след като се осраха, сега викат, че някой им е срал в гащите!


12 Май 2013 13:58 | до кукувицата Д.Борисова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кукувице, ако наистина произвеждате този престъпен процент производствен брак от тази "толкова сложна" поръчка/бюлетина за избори/, то несъмнено цялата фирма е за Парламента или за Затвора... както Възложителите Ви. Не Ви ли минава през ТИКВИТЕ
мисълта, че и много други хора разбират от Печатници и от Отпадъка им ??
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар