Над 500 000 британци са били принудени да прибягнат до хранителни банки

30 май 2013 13:15   4 коментара   6916 прочита
Почти 350 000 британци са получили тридневна спешна хранителна помощ миналата зима (Снимка Архив). Сн.: EPA/БГНЕС
Почти 350 000 британци са получили тридневна спешна хранителна помощ миналата зима (Снимка Архив). Сн.: EPA/БГНЕС


Почти 350 000 британци са получили тридневна спешна хранителна помощ миналата зима (Снимка Архив). Сн.: EPA/БГНЕС

Великобритания е все по-гладна и над 500 000 британци са били принудени да прибягнат до хранителни банки, за да оцелеят.

За това алармира съвместен доклад на британските неправителствени организации Оксфам и Църковно действие срещу бедността, цитиран от британския в. "Индипендънт".

Тези притесняващи данни са за страна, славеща се като една от най-заможните в света, което поражда още по-голямо безпокойство.

Британски семейства са принудени да молят за помощ, за да се прехранят, заради намалените заплати, редуцирането на помощите и икономическата криза. За последните 5 г. цената на основните храни е скочила с 35 процента, а на отоплението - с 63 процента. В същото време обаче доходите на доста семейства изобщо не се увеличиха или се увеличиха с много малко, коментира изданието.

Според "Тръсел тръст" - най-големият организатор на хранителни банки във Великобритания - почти 350 000 души са получили тридневна спешна хранителна помощ миналата зима. За сравнение през периода 2011-2012 г. те са били 130 000.

Само преди дни Евростат разпространи доклад за промените в доходите на населението на ЕС, според който в близо 15 страни-членки рязко е спаднал средният разполагаем доход на домакинствата.

Във Великобритания средната годишна сума за семейство е 28 000 евро.

източник: dnes.dir.bg

4 коментара
30 Май 2013 16:13 | лицемерие
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Виждате ли че цяла Европа се тресе от ужасна икономическа криза, дори богати западно европейски държави са засегнати. Стига вече политиците в България вадят дивиденти от кризата, приписвайки всички негативи на Борисов и ГЕРБ! Да не мислите че ако управляваше друга партия животът ни щеше да е розов! Въпреки че най-голям процент от гласувалите на изборите дадоха гласа си на ГЕРБ, БСП, ДПС И АТАКА БУКВАЛНО ПОДМЕНИХА ВОТА с машинации, на които всички бяхме свидетели! А Станишев постоянно ни натяква че ГЕРБ изгубили изборите! Сега ще бъдем свидетели на поредно безкомпромисно ограбване на България и безпрецедентна саморазправа с ГЕРБ, Борисов и Цветанов. Днес това правителство е подкрепено само от 7 процента от имащите право на глас


31 Май 2013 00:51 | Judas Priest
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Който не работи, няма да яде гумена тикво!

Никакво лицемерие няма 1, защото на Изток криза няма, понеже Слънцето изгрява оттам. Просто има социални закони които трябва де се спазват, нищо сложно. Цялата тази криза не е природен катаклизъм, а е в резултат на човешка или по-точно подчовешката дейност на онези които си въобразяваха, че са победили и вечна ще има тумба-лумба за сметка на други. Въобще системата федерален резерв, колониална империя и възстановяване на субекти от преди хиляди години се провали и сега излезе, че китайската цивилизация е най-древната, а най-добре въоръжените на се отвъд поредните големи водни пространства.

Carthago delenda est


31 Май 2013 00:56 | Iron Maidon
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Очаквам в не много скоро време, но със сигурна перспектива, този остров да се превърне в най-западната губерния, а официалния език да е немския.

Какъв кеф!


31 Май 2013 14:08 | 789
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Всички вече имаме близки, които живеят в западна Европа и САЩ .Определено и там има криза, и там са доста по-зле от преди, но в България сме свикнали повече да се оплакваме и по-малко да работим! А криза на изток няма, както е написал някой си djudas по-горе, защото работят като разпрани и получават доста ниски заплати, и дори за дребни наглед провинения ги осъждат на смърт и ги разстрелват (китай). По селата в Китай хората живеят в нечувана нищета, пак там ако родиш второ дете плащаш неистови глоби, ако родиш трето - освен глобата, бащата влиза в затвора, а детето не се вписва никъде, че съществува и няма права - нито здравни, нито да учи... така че не ми давай китай за пример! - бях там и от китайци научих доста за "добрият" им живот без криза!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар