Над 30 милиона лева бонуси в НАП, виновните за теча на данни наказани 3 месеца без премия 

24 февруари 2020 06:13   2 коментара   2167 прочита


30 150 195 лева бонуси над заплатата са си раздали в НАП за 2019 година, въпреки безпрецедентния теч на информация, при който бяха огласени личните данни на 5 милиона българи, пише offnews. bg. Данните огласи гражданското сдружение БОЕЦ, което ги е поискало от НАП по закона за достъп до информация. 

Средно служителите на НАП са стимулирани с около 3870 лева над заплатата си. Това е с около 21% над средната им заплата. 

Разбира се, шефовете са получили повече. Работещите в централното управление на НАП са си рапределили 9 214 526 лева или средно по 5 667 лева.Бонус е получила и шефката на НАП Галя Димитрова, която по време на скандала с теча на данни бе на екскурзия по екзотична дестинация и реши, че не е нужно да прекъсва почивката си. 

Бонуси са получили и виновните за теча на данни. Тяхното "наказание" е било 3 месеца да останат без премии. Пред Би Ти Ви Галя Димитрова обясни, че те си заслужават бонусите, защото след периода на теча са положили много усилия. 

Само преди 2 седмици правителството вдигна заплатата на Галя Димитрова и тя вече е 5 500 лева, без да се броят бонусите. 

2 коментара
24 Февруари 2020 11:20 | от Петрич
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Е затова хората повтарят постоянно - СКАПАНА ДЪРЖАВА - назначават те на работа и полагаш усилия да си вършиш по добре работата получаваш още една заплата. По тази логика всички държавни и общински служитепи трябва да получават още една заплата защото са пложили старание да си испълняват по съвестно задълженията . Е И АЗ СЕГА КАЗВАМ- СКАПАНА ДЪРЖАВА. С мойте данъци давате по три заплати на нехранимайновците.


24 Февруари 2020 14:14 | �����
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За това, че ми взимат парите, ние обедняваме, а те пируват с хилядарки. Къде е логиката. Те събират парите, защото за това им плащат, но какви са тези бонуси. Нима другите хора - пример мед, сестри не заслужават такива бонуси. Те се грижат за нас и живота ни е в техни ръце. С какво НАП са достойни по-вече за да вземат толкова пари, за рушвети да не говорим. Нали Дянков премахна тези бонуси и най-много да 1 заплата на година е позволено. Да ама не - в тях е хляба и ножа- нищо че за нищо не стават тези служители от НАП - защото са връзкари и случайни хора там не работят. Борят се за високи заплати и после пенсии... горките пенсионери. И аз казвам - СКАПАНА ДЪРЖАВА СМЕ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар