На среднощна спявка Нинова: Кой още ще напуска, бързо !

30 септември 2020 08:24   3 коментара   2716 прочита


 

Ръководството на БСП не е знаело до последно за напускането на шестимата народни представители. Изненадана от хода на отцепилите се депутати е била и самата Корнелия Нинова.

На заседание на парламентарната група снощи соцлидерката призовала всички присъстващи: "Ако има още някой, който ще напуска, да си подаде заявлението до довечера", съобщива "Дарик".

 

И добавила, че иска само онези, които нямат такива планове, да застанат до нея днес пред медиите в парламента за изявлението, за да демонстрират единство.

Никой от червените депутати не се обадил, че ще се отцепва, въпреки слуха, че шестимата, начело с Янков и Жаблянов, са само първата вълна от напускащи соцгрупата.

Междувременно вече започнаха да валят оставки от партията и органите й по места. Един от първите напуснали е общинският лидер на БСП в Павел баня Атанас Пъдев, бивш депутат и до конгреса - член на Националния съвет.

Пъдев хвърли партийния билет и освободи лидерския пост в общинската организация на партията. Като причина той посочи "тоталното разминаване с водената от ръководството политика на конфронтация и популизъм във всичките му измерения, арогантно отношение и незачитане на различното мнение".

Подкрепящите соцлидерката пък потриват ръце от факта, че съотношението в новия Национален съвет е 80 към 20 в полза на Нинова и в ущърб на нейните опоненти в партията.

Според сметките на поддръжниците на соцлидерката вътрешната опозиция разполага с не повече от 32 социалисти в състава на новия пленум. Следващата неделя ще се проведе и първият пленум на БСП, вече в новия състав. Той трябва да избере и бъдещето „зпълнително бюро по предложение на Нинова.


Още за: нинова   спявка     Още от: България и свят

Принтирай статия
3 коментара
30 Септември 2020 10:29 | Коко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Напуснаха тези, които от години работят за герб.


30 Септември 2020 20:15 | Стефанов брей
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Преди да се обединим трябва да се разграничим. Думи на Ленин. Въпреки, че не го харесват доста хора, не може да се отрече истината на тези думи...


01 Октомври 2020 15:13 | �� ����� �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ако тая кобра дойде на власт, Борисов ще ни се види, като ангел небесен
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар