МВР си поръчва мощни коли от 250 коня, за да гони магистрални джигити

29 ноември 2019 10:29   3 коментара   3973 прочита
Снимка: БТА
Снимка: БТА


Снимка: БТА

2,5 млн. за автомобили, оборудвани с камери за скоростни режими, таблети и мобилни принтери

МВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни поне 250 конски сили. Новите автомобили ще дебнат за джигити по магистралите и първокласните пътища у нас, съобщи Нова телевизия.

Автомобилите ще са немаркирани.

"Виждате, че вече се е натрупало голямо напрежение в обществото, касаещо нетърпимост към водачи с агресивно каране и поведение на пътя", обясни инспектор Мирослав Василев от ГДНП.

Анализ на "Пътна полиция" определил какви трябва да са новите коли.

"Те ще трябва да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също така минималните изисквания, които са като критерии, те трябва да са минимум 250 конски сили", каза още Василев.

За покупката на колите са отпуснати над 2,5 милиона лева. В сумата обаче влиза и оборудването.

"Освен камери за скоростните режими, същите автомобили ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните комуникационни средства за връзка", уточни полицейският служител.

Новите полицейски коли ще имат аудио и видеозапис, за да се избегнат всякакви съмнения за корупция. А камерите щели да връщат клип назад, за да докажат извършеното нарушенията на джигитите.

"Бих се радвал на всеки един от колегите да може да ползва такива автомобили, типични за арабските държави. Но може би се доближаваме до колегите от Германия, от Австрия", сподели Василев.

Държавната агенция по безопасност на движението е "за" купуването на новите коли, уточниха от институцията. Критериите, на които те трябва да отговарят обаче, били твърде високи за отпуснатата сума.

източник: dnes.dir.bg

3 коментара
29 Ноември 2019 12:09 | има ли смисъл
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

то и сега с включени звуков и светлинен сигнал би трябвало да карат бързо, ако са с по-мощни автомобили, това не е ли предпоставка за ПТП при гонки и изпреварване, а когато ще гонят беглец не е ли по-разумно да се направи клопка от друг патрул и в друга община например, тези неща трябва хубаво да се обмислят, най-лесно се харчат държавни пари, вместо да се помисли за народа (за кой ли път)


29 Ноември 2019 13:11 | ?!?!
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

На гол тумбак чифте пищови. А нямали пари за дрехи и обувки.


30 Ноември 2019 18:18 | Балък
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По-добре да им купят по един тейзър да не ги бият циганите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар