Младен Маринов иска по-малко извънреден труд за полицаите и по-добри пари от догодина

11 юли 2019 10:04   3 коментара   2660 прочита
Снимка:
Снимка: "Булфото"


Снимка: "Булфото"

"Служител на МВР, който довършва операция след 17.30 - извънреден труд ли е", попита вътрешният министър

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов смята, че извънредният труд, полаган от служителите на ведомството, трябва да бъде сведен до минимум. И обясни, че има спор в тълкуването на закона кое точно се нарича извънреден труд.

Той посочи, че например е неясно дали започната задача от полицай в работно време, работата по която продължава след 17.30 ч., е извънреден труд, при положение, че става дума за ненормиран работен ден.

Преди дни полицейските синдикати отново заплашиха с протест заради ниската цена на нощния труд - 25 стотинки на час. Те настояват ставката да се вдигне на 2.50 лв.

Маринов потвърди казаното от полицейски синдикати, че при достигане на максимума позволен извънреден труд, полицаите могат да откажат да работят. Иначе трябва да подпишат изрична декларация.

Колкото до възнаграждението за нощния труд, Маринов обясни, че най-рано при следващия бюджет може да се мисли за увеличаването на парите.

Главният секретар Ивайло Иванов обясни, че вчера в Самоков, при акция, шофьор на микробус не се подчинил на полицейско разпореждане. Последвали светлинни и звукове, на които отново шофьорът не реагирал. Така се наложило ползването на гумени патрони.

Маринов участва в заседание на парламентарната вътрешна комисия, пред чиито членове обясни как в годините назад е решаван въпросът с плащането на пари за извънреден и нощен труд.

На въпрос за евентуално преструктуриране на полицейски сили в страната, по повод възникнало напрежение в Роман, Маринов обясни, че доскоро не е имало патрул в града. Така било и по-ефективно, защото униформените са из населеното място, а не стоят в дежурна част на полицейското управление, където могат само да приемат сигнали.

източник: dnes.dir.bg

3 коментара
12 Юли 2019 09:42 | §§
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Направете им СПА център в полицията на полицаите, фамилни кабинети за цялото семселе, направете им безплатни кафенета и магазини да отървете тези, от където муфтят ежедневно, направете им и безплатен сборен магазин с продукция от всички шивашки фирми в околията, та да спрат да муфтят... изобщо раздавайте им пари на влизане и излизане от работа, направете им 6 месеца платения отпуск и ги пенсионирайте на 45


12 Юли 2019 10:09 | &&&&
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До &&.
Ами идете Вие да работите за 700 лева, и работете спокойно като се чудите как ще си платите сметките, дали не си хванал в нарушение някоя клечка на шефа и ще го отнесеш, дали пък новия политически шеф няма да ти разкатава майката всеки ден.... Полицаите и да искат не могат да си вършат работата съвестно. Първо защото шефовете им са или некомпетентни, или подлоги, или страхливи, но назначени по политическа линия. Второ защото условията на труд са мизерни, заплащането също, а тормоза и интригите са огромни. Да не говорим пък и за това, че обществото /включвам и Вас и себе си в това общество/ се поддаде на внушенията на управляващите колко мързеливи и гадни са служителите на МВР и как само искат без да дават. Замислете се, всичко това е един добър сценарий, така омразните незаслужаващи уважение служители ща са по-лесно манипулирани и управлявани от власт имащите. От това губим само ние българския народ.


12 Юли 2019 13:17 | до горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Прав сте. Аз пък мога да напиша за лекарите, на които заплатите им са в същия на вашия полицейски диапазон барабар с нощните дежурства. И при нас, и при вас има калинки дето не са си на мястото, но осират цялото съсловие с простотията и корумпираността си. За съжаление където и да погледнеш, всичко у нас е опорочено от недомислици и корупция
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар