Министър защити часове по физическо, били малко

14 ноември 2015 12:00   1 коментар   1838 прочита
300 училища нямат физкултурни салони, повечето от тях са в селските райони, каза Красен Кралев. Сн.: БГНЕС
300 училища нямат физкултурни салони, повечето от тях са в селските райони, каза Красен Кралев. Сн.: БГНЕС


300 училища нямат физкултурни салони, повечето от тях са в селските райони, каза Красен Кралев. Сн.: БГНЕС

Ние сме на първо място по нетипични заболявания в детска възраст и затова трябва да сме на първо място по брой часове по физическо възпитание и спорт.

Това коментира пред Нова телевизия министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Според него тези часове в момента са около средното за Европа и се смята, че това е достатъчно, но това е така. В цяла Европа тенденцията е да нарастват часовете по физическо възпитание. Крайната цел е учениците във всички стани в ЕС всеки ден да имат такива часове, добави Кралев.

"300 училища нямат физкултурни салони, повечето от тях са в селските райони. Смятаме, че имаме нужда от 700 нови салона", съобщи спортният министър.

Нова учебна програма от догодина предвижда повече часове по БЕЛ, математика, история и география, по-малко - по биология, музика, рисуване и физическо, съобщиха преди дни от МО. Часове по-късно министър Тодор Танев се отказа от идеята си.

За езиковите гимназии ще има още възможности за изучаване на първия чужд език.

По втория чужд език увеличението е 6 часа, а по математика, на този етап, увеличението е 90 часа, каза Тодор Танев.

По информатика няма да има увеличение на часовете, но предметът ще започне да се изучава от по-рано в училище.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
14 Ноември 2015 20:17 | Вяра1
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

НЯМАМ ДУМИ! ЗАЩО НЕ СЕ ОБУЧАВА ПО НЯКОГАШНАТА СТАРА СИСТЕМА?! КАКВО " ПРИКЛЯКВАТ" ПРЕД Т. Н. "ЕВРОПЕЙЦИ "?! ЦЕЛТА Е ОГЛУПЯВАНЕ И ИЗВРАТЯВАНЕ НА МЛАДИТЕ! ДА РАСТАТ ПРОСТИ, НЕУКИ И НАГЛИ! ТОВА Е НОВАТА ДИРЕКТИВА ПОДАДЕНА НА " БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО " !!!... С ТАКЪВ " ОБРАЗОВАН ВИНЕТУ" И КАЛИНКИТЕ, КОИТО КРЪЖАТ ОКОЛО НЕГО... НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ:ОТВЪН ИМ НАРЕЖДАТ И ТИЯ ИЗПЪЛНЯВАТ!!! НА ВИ ЕВРОПЕЙСКИ "ЦЕННОСТИ" С БЕЗМОЗЪЧНИ НА " ВЪРХА"!!! ПРИМАЛЯВА МИ ОТ НАСТЪРВЕНИЕ, ОБИДА И ОТВРАЩЕНИЕ! КАКЪВ ПОЗОР САМО! ВСИЧКО СЕ УНИЩОЖАВА! ВСИЧКО! ЕТО ВИ ГИ "БРАТЯТА ДЕМОКРАТИ ОТ АМЕРИКА И ЕВРОПА"!!! ЕТО ВИ ПАДЕНИЕТО НА НЯКОГА ЩАСТЛИВИЯ И ВЕСЕЛ БЪЛГАРСКИ НАРОД!... НО ДЕЧИЦАТА НИ! КАКВО СА ВИНОВНИ ТЕ?! НИЕ СЕ ИЗМАМИХМЕ! ОСТАВИХМЕ СЪДБАТА СИ В РЪЦЕТЕ НА НАЙ-ОТЯВЛЕНИТЕ МРЪСНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ И СЕГА ПЛАЧЕМ! КЪДЕ ЗАХВЪРЛИХМЕ И КАК ОСТАВИХМЕ ДА НИ УНИЩОЖАТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА?!... В НЕЯ ИМАШЕ СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, А СЕГА - ДЪРЖАВА НА МУТРИТЕ И НА ПОМИЯТА НА НЯКОГАШНОТО ОБЩЕСТВО!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар