Министър Демерджиев от Скопие: Има спрени българи на границата и забранителен списък за влизащи в РМС

04 февруари 2023 11:57   3140 прочита


Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички да бъдат обработени бързо. Знам за забранителен списък, малко са хората в него.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти. Той е в Скопие за честването на 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Гоце Делчев е личност, която принадлежи на историята и много се надявам следващата година заедно да поднесем цветя, предложих го и сега, но не се възприе от македонска страна, каза той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев и здравният министър Асен Меджидиев, които са официално в Скопие за 151-годишнината от рождение на Гоце Делчев, не знаят кога според македонската програма се предвижда да бъдат допуснати до гроба в църквата. Те чакат да се съберат още българи, които искат да почетат героя, за отидат заедно.Той и здравният министър Меджидиев чака да пристигнат българите, които искат да почетат революционера, за да идат заедно до църквата.

Ще бъде назначена охрана на пребития в Охрид Християн Пендиков, когато бъде изписан от ВМА. Доколкото знам, ще остане в България, обясни Демерджиев.

В добро състояние е, следим го, пред изписване е, увери и здравният министър Асен Меджидиев, който също е в Скопие за честването.

В Скопие има безпрецеденти мерки за сигурност. Хълмът, на който е църквата "Св. Спас", където е гробът, е отцепен от полиция, хора не се допускат. Над града кръщи хеликоптер.

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар