Минчев: Ще махнем решетките в парламента, без да обжалваме

20 май 2022 13:54   1 коментар   1624 прочита
Никола Минчев / БГНЕС
Никола Минчев / БГНЕС


Никола Минчев / БГНЕС

 

Новите метални решетки в парламента ще бъдат премахнати без обжалвания. Това съобщи пред журналисти председателят на Народното събрание Никола Минчев, предаде Дарик.

Той уточни, че ще бъдат спазени препоръките на Министерството на културата. „Свързахме се с тях още днес да ни връчат както акта, така и предписанието за премахването и ще се съобразим с тях, без да обжалваме“. 

След това обаче Минчев уточни: "Нека да видим какъв ще е размерът на санкцията, защото може да е в минимален или в по-висок размер. Това също винаги има значение при взимане на решение дали да се обжалва дадено постановление". 

 

решетки НС

БГНЕС

 

Минчев посочи и началото на казуса – Той датира от януари, когато при протеста на „Възраждане“ имаше пробив в сигурността. 

На въпрос кой носи отговорност за поставянето на решетките, Минчев обясни, че съгласуването се прави от главния секретар на парламента. 34 хиляди лева е разходът по вътрешно компенсиране, уточни председателят на парламента. По думите му има много технически въпроси в Народното събрание, които не достигат до председателя, но този казус е сериозен и е трябвало да се знае. Минчев беше категоричен, че не е бил уведомен, че има решение за поставяне на такива метални врати с решетки и ги е видял, след му е била изпратена снимка. "Аз съм председателят на парламента и нося отговорността. При всички случаи ще ги премахнем. Надявам се всичко това да остане само лош спомен", каза още той. 

На въпрос за поставените заграждения на жълтите павета в района на Народното събрание, Минчев уточни, че те се поставят във връзка с обявени протести и след това се премахват. "Ще говорим с охраната да бъдат премахнати". 

Припомняме, че в четвъртък сградата на Народното събрание осъмна с нови метални врати/решетки. Пред сградата бяха поставени и ограждения. Това предизвика недоволство сред столичани и дебати на заседанието на парламента. Още същия ден от Министерството на културата обявиха, че решетките са незаконни и трябва да бъдат премахнати. 

1 коментар
21 Май 2022 10:49 | Стефанов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Господин Председател, проявете малко въображение. Една идея - на два постамента встрани от входа на Парламента поставете два танка "Абрамс", като оръдията са насочени към паметника на Царя Освободител". С това ще кажете следните неща: 1. Американската мечта/и демокрация/ е вече тук, чрез символите си /"Абрамсите"/. 2. Насочените оръдия към паметника са категорични - руснаци, мястото е вече заето! 3. Танковете да са боеготови - хем няма да трябват решетки, хем елита на нацията ще е на сигурно място.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар