Михаил Миков: Иде тежка зима

19 декември 2015 11:31   2 коментара   3322 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Иде тежка зима, хората ще започнат да изпитват невидимите резултати от политиката на ГЕРБ. Това обяви в предаването „Тази събота” лидерът на БСП Михаил Миков.

По думите му основните слабости в управлението на втория кабинет на Бойко Борисов са здравеопазването, енергетиката и демографската политика. Енергетиката никога не е била по-зле, обяви лидерът на БСП.

На въпроса каква оценка ще даде на правителството, той отговори, че „кабинетът провежда крайно дясна, авторитарна политика, която руши демокрацията и законността в държавата”.

Има министри, които много работят, но гражданите плащат за тяхната работа, коментира още Миков и даде за пример министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която реже много ленти, но от следващата година шофьорите ще плащат повече за винетки.

„Ако така продължава, едни предсрочни избори ще са необходими. По-важно е обаче те да са честни”, каза Михаил Миков.

Той не е съгласен с твърдението на Татяна Дончева, че БСП е за статуквото в правосъдието. Казахме, че самоцелната промяна в конституцията не е реформа, уточни той.

Миков каза, че няма никакви очаквания към новия министър на правосъдието Екатерина Захариева, защото няма никакъв сигнал, че ще има промяна. Той е категоричен, че след гласуваните изменения в основния закон гражданите няма да получат нито по-справедливо, нито по-бързо правосъдие.

„В момента в съдебната власт се бият две лобита – прокуратурата и Съюзът на съдиите. Христо Иванов взе страната на едно от тях”, коментира още лидерът на БСП.

Той призна, че годината е била трудна за Столетницата. Като свои грешки той определи липсата на настойчивост в изваждането на истината за редица проблеми – за членския състав на партията, за определени дейци, които предпочитат собствения си комфорт пред социалистическите идеи.

източник: btvnovinite.bg

2 коментара
19 Декември 2015 21:19 | киркор
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тя тежката зима ще е резултат не само от управлението на ГЕРБ, а от натрупаното корупционно и недалновидно управление на страната още от началото на промените, а от тогава БСП управлява няколко пъти! Защо като сте в опозиция виждате и под вола теле, а като сте на власт ставате слепи и глухи ?


19 Декември 2015 22:52 | катунци
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ех другарю миков, а през вашето управление зимите бяха толко леки, много обещавахте за подобрение на здравеопазването, енергетиката, пенсии, заплати..... и на народа така леко му беше ..... та и за това вече не сте на влас де !!! а що се отнася до това за предсрочните избори - май вие бсп и дпс сте мазохисти - искате отново да ви боли от поредната загуба на изборите ! за чесност в изборите вие най малко трябва да говорите, а и възрастните хора вече не са във ваша подкрепа, те отидоха при другаря сидеров, циганите при другаря местан, кой ще гласува за вас, кой ви вярва ? седете си кротко на столчетата и се радвайте на високите си заплати, защото в скоро време ше си търсите работа !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар