Масовата ваксинация препъна личните лекари

23 февруари 2021 07:33   2 коментара   2062 прочита


Личните лекари в някои населени места не са готови да се включат в масовата ваксинация срещу COVID-19, съобщава БНР. 

Общопрактикуващите лекари от Полски Тръмбеш и Елена, област Велико Търново, признават, че имат трудности и не са готови да започнат ваксинациите за всички желаещи. 

Някои от тях обясниха, че са разбрали от медиите, че личните лекари от днес се включват в масовата фаза по ваксинацията и твърдят, че нямат никакви указания за това от РЗИ, нито за доставката на ваксини. 

Те обясниха, че е необходимо технологично време, защото в малките населени места ситуацията е по-трудна, тъй като джипитата трябва да отидат да си получат ваксината от РЗИ. 

От здравната инспекция във Велико Търново съобщават, че "зелени коридори" са осигурени само на три места във Велико Търново след предварително записване. Разкрит е и в един кабинет в Свищов. 

Проблеми се оказа, че има и в Бургас, по данни на Нова телевизия. Някои от джипитата са получили едва днес флаконите с ваксини от здравната инспекция, поради което са принудени да започнат имунизацията от утре, а не както вчера доц. Ангел Кунчев обяви - от днес. 

В столицата също много лични лекари в столицата се оказаха без достатъчно ваксини за всичките си пациенти. Здравните власти обявиха, че вземат мерки. Част от тях са успели да вземат от РЗИ съвсем малко бройки, а други изобщо не са получили такива. 
 

2 коментара
23 Февруари 2021 11:41 | Пациентка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не може ли друга система кви са тия лични лекари един да ти е като отговорник .Ако е тъпа и некадърна да ти съсипва здравето .Прогнила система точно, като затворник и квартален .Да се молиш за изследване, за направление при положение, че си си съсипал здравето за да и изкараш заплатата. И плащаш на личния после отиваш на изследване елементарно, кръв, урина пак плащаш после при специалист пак .Така тръгваш от една платена точка и обикаляш всичките други платени точки, като първата точка излиза излишна. И ако ти стане лошо примерно вечер сам си ходиш до Бърза помощ .Кръговрат .Егати и здравната система. Излизни пари на излишни некадърни тъпанарки станали лекарки колиничейки.


23 Февруари 2021 11:53 | Дофтор
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Толко ли е сложно отваряш една стая в болницата и ваксинираш .Трябват ти няколко сестри, доктор и доставчик .Необходимите кадри ги имаш .Ще чакам фльорцата да подава заявки да ходи да ги взима. Простотия тотална. Да използват и студенти по медицина. Тая дето учи за медицинска сестра как я учат да бие ваксина в университета интересно ми е. Куриерски фирми, бусове, медицински шофьори, частни линейки колко искаш. Доставката от производител, ако не е в срок глоба кво като са пфайзер майзер. За това не пускат руската ваксина.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар