Мария Габриел обясни кога е възможно да има ефикасна ваксина срещу К-19

23 април 2020 08:16   3 коментара   3301 прочита


Нужни са години за разрабоване на ефикасна ваксина за COVID-19. В Европа се наблюдава мобилизация на научния ресурс в тази посока. За целта включихме и суперкомпютрите. Научните изследователи имат нашата подкрепа и трябва да го знаят. Максимално бързо трябва да стигнем до изход от ситуацията. Това заяви еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Тя обясни, че започват клинични изпитания на ваксина за коронавируса през юни-юли. И допълни, че първоначално ще се тества върху 200 души. „Имаме подкрепата на Европа и работим за всички. Споделяме данни, за да си помогнем за по-бързото откриване на лечение. Вече два месеца се работи в тази насока“, стана ясно от думите на Габриел. „По-важното е, че се обединихме в борбата с коронавиуса.

Става дума за живота и здравето на хората, няма по-благородна мисия от това“, категоричен е еврокомисарят. По повод забавената реакция на ЕС по време на пандемията, Мария Габриел заяви: „В началото се усети необходимпостта за по-бърза и адекватна реакция. ЕК сега е на всички фронтове, мобилизирани сме, осигурено е и финансиране. 100 млрд. евро са предвидени за инвестиции за запазване на работните места, 380 млн. евро за наука. Много важно е да се помогне на здравната система да се справи“, каза още Мария Габриел. 

  Blitz. bg

3 коментара
23 Април 2020 11:55 | �� �����
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Алооо, тъпа овцо, Това да не са ти дамски превръзки ....


23 Април 2020 12:33 | Зам.Гл.доктор
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Бойко Борисов е Главният доктор на Републиката, а тая скумрия е заместника му! Така са те-от всичко разбират, имат по няколко образования. Блазе на Родината!


23 Април 2020 20:05 | Бай Ончо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ТОЯ СКОБАР-ГРОЗЕН И ОТВРАТИТЕЛЕН АКО СЕ ВИДИ И ЧУЕ ОТ СТРАНИ, ЩЕ СЕ ОБЕСИ НА МОМЕНТА. ОТВРАТИТЕЛНА НЕ БИХ КАЗАЛ ЖЕНА А ИЗРОД. ЕВИ СИ МАЙКАТА ГРОЗНА ФРИГИДНА ЗМИЯ. ОТРОВНА ЗМИЯ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар