Мария Габриел: Няма да подпиша т.нар. меморандум

22 февруари 2024 01:29   5 коментара   2594 прочита


Няма да подпиша т.нар. меморандум. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, предаде  Дарик.

"Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата. Всичко има граници, моите са, че не приемам държавата да се управлява при неспазване на основни принципи на демокрацията. По думите ѝ се предлага държавата да бъде разделена между 2 коалиции, а регулаторите - поделени в нарушение на законодателството на държавата, за сметка на лични цели и партийни интереси", каза тя.

По думите й документът предлага 2 политически сили да се споразумеят "в противоречие на Конституцията, демокрацията и европейските практики".

Две седмици преди ротацията през март, Мария Габриел попита защо подобен документ не е бил подписан още през месец юни.

"Това е саботиране на процеса на разговорите и е проява на всичко друго, но не и желание за продължаваме на съвместното управление", каза още Габриел.

Припомняме, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) предложи вчера на ГЕРБ-СДС меморандум за управление, в който е записано, че ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори.

"Незряло и неприемливо, изборите "две в едно" са абсолютно логичен завършек", така коментира меморандума по-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.


"Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за да стигнем до разбирателство", каза след това Кирил Петков от ПП-ДБ.

5 коментара
22 Февруари 2024 07:52 | дядо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ако не подпишеш няма да си премиер, ще те привикат на едно "МЯСТО", нов инструктаж, те променят 2-3 точки и ти кандисваш


22 Февруари 2024 09:28 | 12 12
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Така ли ти нареди тиквата ?????
Само си извивате ръцете един на друг проклетници, вместо да вършите работа - само пазарлъци


22 Февруари 2024 12:08 | Lov
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нещо май неви изнася боклуци


22 Февруари 2024 16:27 | гражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

оправете на хората възнагражденията след като не може да се справите с инфлацията цените си растат само гледате кой къде да се намести как не ви е срам


22 Февруари 2024 16:42 | Тирикат
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тази излезе много тъпа, да си остави сигурното място на еврокомисар с огромна заплата в евро и без никаква работа и отговорност и да се върне тука за няколко месеца шефство!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар