Ќовините на югозападна Ѕългари€
   расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол
   –егистрац舫абравена парола

ћакрон и “ръмп сближават позиции за намал€ване на напрежението с »ран


25 август 2019 09:27  1 коментар   2174 прочита

—нимка: Ѕ“ј
—нимка: Ѕ“ј


—нимка: Ѕ“ј

— водно оръди€ разпръснаха демонстранти. Ѕаската кухн€ ще е на почит на вечер€та на лидерите на √-7 в Ѕиариц


‘ренски€т президент ≈манюел ћакрон е представил детайлите от френски€ план за намал€ване на напрежението с »ран по време на работни€ об€д с ƒоналд “ръмп днес, предаде јсошиейтед прес, като се позова на пожелал да запази анонимност френски дипломат.

‘ранци€ е работила по плана от н€колко седмици, по€сни дипломатът. “ой каза, че ‘ранци€ и —јў сподел€т едни и същи интереси, а именно »ран да не се сдобие с €дрено оръжие.

‘ренски€т план ще позволи на »ран да изнас€ петрол за ограничен период от време. ¬ зам€на »ран ще тр€бва напълно да приложи разпоредбите на €дрената сделка от 2015 г., да намали напрежението в ѕерсийски€ залив и да започне разговори относно €дрените си амбиции.

Ќ€колко хил€ди души, протестиращи срещу срещата на върха на √-7 в град Ѕиариц в ёжна ‘ранци€ поеха на 4-километров поход до град »рун на границата с »спани€. ‘ренската полици€ използва водно оръдие срещу 400 антиглобалисти и антикапиталисти, които протестираха срещу срещата на върха на √-7, организирана в курорта Ѕиариц, и блокираха пътища в съседни€ град Ѕайон, предадоха световните агенции.

ѕротестното шествие в Ѕайон беше до гол€ма степен мирно, но накра€ протестиращи започнаха да замер€т полици€та с камъни. “огава полици€та отвърна с предупредителни изстрели, а после и с водно оръдие. »нцидентът се разигра близо до мост в града, преграден от полици€та, като част от мерките за сигурност във връзка със срещата на върха в курорта Ѕиариц.

Ѕаската кухн€ е на почит на вечер€та на лидерите на √-7, с ко€то те ще започнат днес тридневната си среща на върха, предаде јсошиейтед прес.

‘ренското президентство разпространи менюто за официалната вечер€. ѕред€стието, което ще разпали апетитите на гостите, се нарича пипрад - €стие, включващо домати, лук, зелени чушки и местен сорт сухи червени чушки. √остите ще продължат с червена риба тон, приготвена по местен метод, така че да е като сварена в глинено гърне, с гарнитура от домати и други зеленчуци. ¬ечер€та ще приключи с местни сирена, праскови и сладкиш, известен като баска торта.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: ћакрон  позиции  напрежение ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

25 август 2019 17:26 | «а€ц
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ј нещо за климатичните проблеми ще си говор€т ли? ’а, ха, ха.....




¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме



 оментар





¬ъведете кода от картинката

 



   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.