Майка твърди, че детето й е обиждано в болница: Ти жена няма да си намериш, много си лигав

23 март 2023 13:30   1 коментар   3301 прочита
Kaдър: бТВ
Kaдър: бТВ


Kaдър: бТВ

Случаят е от началото на месец март. Майка на 7-годишно дете сигнализира в РЗИ, “Медицински надзор” и Врачанската многопрофилна болница, с твърдението, че детето й е жертва на агресивно поведение от страна на медицинския персонал в болницата във Враца.

На 3 март майката Катя Каменова постъпила със сина си във врачанската болница. От едно отделение е преведена в друго, където се случва нещо, което я смущава. Сигнализира институциите и чака отговор 20 дни.

„Синът ми постъпи в отделение „Уши, нос, гърло” с възпалено ухо и парацентеза. Беше необходимо да остане под лекарско наблюдение и да бъде на антибиотична, венозна терапия. След като ни приеха, сестрата ни повика, за да му поставят абокат и да му вземат кръв за изследвания.
Отидохме в манипулцинната, сестрата пристегна ръката на детето и му каза да стяга юмручето, за да се очертае вената. Погледна ръката и излезе. След малко се върна и ни каза да отидем в отделението по педиатрия. “Детето беше спокойно и излязох. Затвориха вратата, а след няколко секунди чух как то изрева и крясък „Млъкни, бе!”. Веднага влязох вътре. Една жена беше хванала едната му ръка, друга – другата, трета държеше краката му, а четвърта – главата му. Една медицинска сестра го бодеше и се опитваше да му сложи абоката

Сестрата стискаше ръката му, за да се очертае вената и през цялото време се викаше „Млъкни, бе, лигльо! Стига сте ни правили на маймуни!”. А на мен ми казваше да напусна. Казваха на детето „Ти жена няма да си намериш, много си лигав”.

Възмутиха ме силните крясъци, поведение и държане към сина ми, което едно медицинско лице не бива да си позволява. Тонът беше ужасно груб и възмутителен. Опит за намиране на вена с лента не беше правен, а единствено със стискане с ръка”, коментира още майката.

Там в манипулцационната имаше три медицински лица. Казаха ми да поставя детето на бебешката кушетка, където да легне. Той легна, но тъй като кушетката не отговаряше на ръста, краката му стърчаха във въздуха. Помолиха санитарката да му ги хване, а на мен ми казаха да изляза, защото имало заповед на директора, с която се забранява престоят на родители по време на такива манипулации”, разказа Катя Каменова.

“На следващия ден, когато отидохме за преглед, споделих възмущението си пред доктор Бисер Тодоров. Той се обърна и ме попита „А вие защо бяхте вътре?””, допълни още тя.

От РЗИ Враца казват, че е действано в интерес на здравето на детето. В тяхно становище се посочва, че то е било много неспокойно, а според медицинските лица е буйствало и ритало.
Майката отрича тези твърдения и казва, че синът й не за първи път е бил в болница и не за първи път му се поставя абокат, десетки път е вземано от него кръв за изследвания.

„Настоявам за адекватни административни наказания за грубите реакции към едно дете”, казва Катя Каменова. Директорът на болницата отказа коментар, тъй като в момента тече проверка, но до РЗИ тя е написала, че действията на медицинския персонал са съобразени с нормативната база и са в интерес със здравето на детето.

По публикацията работи: Велислава Велева/novavarna.net/


Още за: майка   дете   лекари   Още от: България и свят

Принтирай статия
1 коментар
24 Март 2023 11:03 | Д-р Бренди
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Има начин да се направи манипулацията и детето да е кротко. Просто ги е мързело. Прави се пълна упойка и се действа спокойно. Или се чака детето да порасте и тогава.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар