М. Манолова: Цялата държавна машина е впрегната да реализира изборите на ГЕРБ в Кюстендил

12 май 2012 00:11   7 коментара   15176 прочита


Бойко Борисов: В София сам, чисто самичък излизах и си ви пердашех

Петъчният парламентарен контрол започна със словесна битка между премиера и "острието" на левицата Мая Манолова. Червеният депутат посочи, че преди предстоящите избори в Кюстендил на 13 май масово се купуват гласове, и то при разрешената от Изборния кодекс форма - регистрирали се неограничен брой застъпници.

“Знаете ли, че за Кюстендил цялата държавна машина е впрегната, за да реализира изборите на ГЕРБ. Повечето от вашите министри посетиха града - министър Цветанов на митинг в ромския квартал, качен на червен камион, агитира за ГЕРБ. Министър Дянков пък прави предизборна агитация сред кюстендилци”, допълни Манолова, която не пропусна да спомене и името на министър Мирослав Найденов.

“Как може така да говорите и да злоупотребявате с парламентарната трибуна. Вие съдите по това, което сте правили вие, и искате да ни го пишете на нас, защото безспорно всички големи градове в България бяха спечелени от ГЕРБ, а именно там не могат да се купуват гласове, нито да се манипулират”, отвърна премиерът в отговор на питането на депутати от левицата за действията на правителството за гарантиране на свободни и демократични избори.

По думите му може би в малките градове това може да се случи, но там БСП имат болшинството от кметовете.

“Когато отправяте такива обиди, трябва да знаете, че ГЕРБ рано или късно ще падне и тогава по същия този начин тия хора ще тичат по Брюксел като вас и ще обясняват, че сте купили гласовете и че изборите не са честни. Има елементарен “феър плей” в тази игра, наречена избори. Вие имахте нахалството да обявите, че Росен Плевнелиев е купен президент, и след това изтичахте при него, продължи Борисов.

“Стига вече”

“Аз си ви биех вас сам в София, без партия, без нищо. Бойчев, Кутев, сам си ви бия към София, сам, чисто самичък излизах и си ви пердашех”, обърна се Бойко Борисов към опозицията.

Той отговори шеговито на обвинението на Мая Манолова, че министър Цветанов е агитирал за ГЕРБ в ромския квартал на Кюстендил от червен камион с думите, че вътрешният министър ще бъде много тежко санкциониран за това си поведение.

Манолова каза, че разговорът бил в това как ГЕРБ провежда и как ще проведе и следващите парламентарни избори.

"Ще гарантирате ли, че ПГ ГЕРБ ще застане и ще извърши сериозни корекции на Изборния кодекс, както поискаха европейските наблюдатели? Ще гарантирате ли с оставката си, че това ще се случи, както направихте със Закона за конфискацията?", попита Манолова.

Георги Пирински от БСП заяви, че е бил предизвикан дебат в началото на февруари по препоръките на ОССЕ, според които е трябвало да се запише срок до 31 юли, в който да се направят промени в Изборния кодекс, но при гласуването парламентът го отхвърли.

"Цялото отношение на мнозинството през изминалите три месеца беше едно тотално бягане от сериозните въпроси, които бяха представени в страната. Изникват две намерения - да се прилагат СРС, и да се искат договорите на медиите и да се направи щатна администрация. Да вземем само въпроса за СРС - никой не бива да забравя констатациите по този въпрос. Вие давате информация в ръцете на министъра на вътрешните работи, който е и ръководител на предизборния щаб, в пълно нарушение на всички и законови, и морални норми", каза Пирински.

Премиерът отбеляза, че от Европа са дали добра оценка на изборния процес - той е протекъл демократично, при зачитане на основните права и свободи, а организацията в голяма степен покрива европейските стандарти.

7 коментара
12 Май 2012 15:05 | Ева
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

След като цялата партийна машина може да бъде впрегната да "отглежда" братя Мутрогалеви, защо държавната да не направи същото?


12 Май 2012 15:36 | дупничанин
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Защо ли не отидеш при любимите ти братя Галеви и ти!?
Едва ли Партията и Кюстендил ще загубят нещо от това.


12 Май 2012 15:41 | селяк
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Десетилетия наред инкубирате мафиоти, а сега недоволствате от навиците, който вашите творения въдвориха.
Хубаво би било, ако Мая най-сетне млъкне. Тя няма морално право за публични изяви след легендата Галеви.


13 Май 2012 14:22 | .
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

МАЙЧЕ, ХАЙДЕ КАЖИ КЪДЕ СА ТИ БРАТЯТЯ ГАЛЕВИ!!!


13 Май 2012 15:45 | ХХХ
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Не плачи Мая, не тъжи.....
Мутрогалеви не биха могли да те забравят. На този свят никое творение не забравя кърмачката си. А ти ги хранеше добре, изобилно и щедро.
Не са ти виновни герберите Мая, не са.


13 Май 2012 20:58 | АЗ.
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ТАЗИ ТЪПА КОЗА СТАВА БАНАЛНА.


16 Май 2012 08:02 | Татуу
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Млъкни Мая и помълчи!
Почети кончината на Мутрогалеви с малко тишина.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар