Лондон съветва британците: Пазете се от протести, джебчии и таксиджии в България   

29 август 2020 08:15   1 коментар   3276 прочита


Протестите, джебчиите и таксиметровите шофьори в Слънчев бряг - за тези три опасности британските власти предупреждава гражданите си, които планират пътуване до България. Това става ясно от официалния правителствен уебсайт на Обединеното кралство в секцията „Съвети за пътуващите в чужбина“, предаде bTV. 

Подобна информация има и за други държави, като целта е британските поданици да са запознати с какви проблеми могат да се сблъскат при евентуално пътуване. 

За България се уточнява, че има рестрикции, а полетите са ограничени. Пише, че британците не подлежат на карантина, но при връщането си във Великобритания подлежат на 14-дневна самоизлоция. 

Протестите в България 

Британските власти обръщат специално внимание на антиправителствите протести у нас и предупреждават, че те трябва да се избягват, защото може да се стигне до ескалация на напрежение. Посочват, че демонстрации се провеждат най-често в центъра на София и около сградата на Президентството. 

Джебчиите 

Обръща се специално внимание на джебчиите и честите кражби на чанти в големите градове и морските курорти. Предупреждават, че подобни инциденти се случват в автобуси, влакове и оживени улици. "Наблюдава се увеличение на кражбите в автобуса от Несебър до Слънчев бряг", допълват британските власти. 

Таксиметровите шофьори 

Британските власти посочват, че редовно получават сигнали за грабежи и лошо отношение към туристите от таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. Предупреждение има и за такситата на Летище София, като се посочва, че част от тях не са лицензирани и имат завишени цени. 

 .dnes.bg/

1 коментар
29 Август 2020 21:05 | Орнитолог птицевъд
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В 90 % от туристическите дестинации положението е същото, така че не виждам никаква сензация тук...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар