Лекари забравиха пациентка в скенер, държаха я вързана 6 часа

18 октомври 2019 10:02   2 коментара   2947 прочита
Кадър: Нова тв
Кадър: Нова тв


Кадър: Нова тв

Абсурдният случай е от болницата в Павликени

Лекари забравиха пациент в скенер и дори го обявиха за издирване. Случаят е отпреди 10 дни в общинската болница в Павликени. 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което - забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа, съобщава Нова тв.

Дъщерята на пациентката случайно разбира, че майка й липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подават сигнал в полицията за изчезнал пациент. Започва акция по издирването й. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза, че е извършена проверка по случая. Тя установява, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето, защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера. Близките са категорични, че ще съдят болницата. А 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в болница в столицата.

източник: dnes.dir.bg

2 коментара
18 Октомври 2019 10:59 | сигурно
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

и рентгеновата лаборантка е била на 70 та е забравила


18 Октомври 2019 11:57 | ами да
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Туй щото им били ниски заплатите. Може да изоставят и пациент под упойка насред операция, за да се присъединят към колегите си, стачкуващи за по-високи заплати. Искат заплати, като в Европа, ама дори не знаят как се работи там! Особено медицинските сестри! Няма клюки и размотаване, пациента не го пипа дори санитарка, всичко върши сестрата, а тук се държат ужасно с болните сякаш са виновни, че са болни. Като им направят ученето пак по 2 години ще се напълни с медицински сестри. Да не ни заплашват, че са на изчезване. Тогава няма да могат да работят в Европа, а ще си стоят тук
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар