Компенсациите за горивата не по-рано от 1 март

25 януари 2023 13:53   1 коментар   2461 прочита


Ще бъде трудно тази мярка за компенсации на горивата да влезе в сила преди 1 март. Това стана ясно от изявление на министърът на икономиката Никола Стоянов в Кърджали. Решението на депутатите компенсирането да става чрез ваучери усложнявало ситуацията. Нужно било да се проведе обществена поръчка, при която да се определи кой ще ги печата и да ги разпространява. Затова се търсели варианти как това може да стане по-бързо, защото моментът да се подпомогнат хората бил сега през зимата, а не през април или май, съобщава „24 часа“.

“Този път пари има. Основната част от тях са от вноските на „Лукойл“ като авансов данък и от данък свръхпечалба”, заяви министър Стоянов. Въпросът бил технически да се изработят мерки при спазване на законодателството, за да могат те да започнат да действат.

По думите на министъра на икономиката обсъждането на компенсациите е започнало веднага след спирането на помощта от 25 стотинки за литър гориво за физически лица. Разчетите показвали, че ако подкрепата е предназначена за хора с доходи до 1 000 лева, размерът й можело да бъде около 60 стотинки за литър.


Още за: гориво   цени   Още от: България и свят

Принтирай статия
1 коментар
25 Януари 2023 22:32 | съвет
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Значи ще се подкрепят софиянци и децата им за градски транспорт и уж междуградски, който вече почти го няма, ще подкрепят хората с минимални доходи, мързеливци, трайно безработни, циганските кланове и.....
А тези който си плащат данъците, работят на няколко места за да свържат двата края по един отзад
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар