Кирил Петков: Не крадем от никого и не ни е страх

19 септември 2021 14:54   2 коментара   3084 прочита


Кирил ПетковАсен Василев и техни съмишленици споделиха виждането си за управлението на страната. Днес официално бе предствен политическият проект на двамата бивши служебни министри "Продължаваме промяната", предаде репортер на Novini.bg

Събитието се случи при изключително голямо медийно внимание. Политическите формации също следят с интерес как ще се развият амбициите на Петков и Василев за участието на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. 

Любопитно бе да се узнае как те ще участват на изборите, тъй като времето за регистрация на нов проект няма да им стигне. Очакванията са да се използва друга партия за мандатоносител.

Потвърдено беше, че няколко партии вече са се свързали с Петков и Василев.

С коя от формациите те ще се явят на избори обаче все още не е решено.

Междувременно не малко политици се изказаха ласкаво за Петков и Василев и побързаха да предложат подкрепа, която се изразява в сформирането на коалиция. 

На този фон социолозите дават между 8 и 9% подкрепа на бъдещия проект, което му гарантира участие в 47-ия парламент.

Приоритетите

Събитието бе открито от Кирил Петков. Той каза, че заедно с Асен Василев и техните екипи са показали, че най-важното за България е да се спре корупцията. Петков изтъкна промяната в Българската банка за развитие и в процедурата по разпределение на средствата. 

Бившият служебен министър обърна внимание на увеличение на инвестициите. И каза, че пример за това е инвестицията за производство на електромобили. 

"Вие ни познавате, просто искаме нашите приоритети да ги включим в следващите 4 години", подчерта Кирил Петков

Почтеност и професионализъм

"Искам да кажа, че не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен", изтъкна бившият служебен министър на икономиката

Той увери, че хората, които ще застанат зад "Продължаваме промяната" са почтени и изпъкват с професионалните си качества.

Василев и Петков се похвалиха с екип от професионалисти. Снимка: Булфото

Някои от критериите, по които ще влязат в новия проект техните симпатизанти, са:

- Да имат добра кариера извън политиката, да са независими хора

- Да не са били в повече от една партия, освен тази коалиция преди нас, защото ние не вярваме на хора, които прескачат от една партия на друга

- Да няма скандали около тях

Важно е да се каже, че всеки един от симпатизантите ще подпише договор за почтеност.

"Не ни е страх. Като спрем 850 милиона от ББР – нали се сещате, че сме засегнали много интереси. Другото, което е важно – работим в екип", каза Петков.

След него думата взеха именно няколко техни съмишленици. Те имат успешна кариера, но за тях важното е да се развива България като модерна държава, без корупция, с внимание към развитието на хората. В "Продължаваме промяната" влизат и двете заместнички на Петков в Министерството на икономиката.

"Не крадем от никого"

"Никой освен нашия екип не е дал право на някого да говори от наше име. Ще има достъп лично до нас. Ако чуете, че някой нещо иска от вас, имайте предвид, че това е някакъв тип атака, компромат", предупреди Кирил Петков.

"На никой от листите няма да крадем", отсече той.

Кирил Петков съобщи, че чуват как дори вече се събират пари от тяхно име и отново посочи, че не трябва да се вярва на такива кампании.

И подчерта, че са доказали, че могат да стигнат до промяната.

"Имаме смелост, имаме отбора, ще го направим!", категоричен бе той.

Кирил Петков посочи още, че търсят хора с каузи. Даде пример за борбата за запазване на плажа Корал. Там, по думите му, много хората са се включи в битката за запазване на мястото край Черно море. Именно такива хора ще застанат зад "Продължаваме промяната", стана ясно от думите му.

"Хора, имаме нужда от регистрация, нямаме време за регистрация. Ние ще се самофинансираме, нищо не искаме. Много време загубихме, искаме да се явим на изборите, иначе много време ще загубим. Аз вярвам, че в следващия парламент ще има над 121 депутата от "коалиция на почтените", заяви още Кирил Петков.

"Няма да взимаме готови структури от никаква партия. Не сме преговаряли", потвърди на свой ред Асен Василев

Ролята на президента

Президентът Румен Радев няма общо с проекта Петков-Василев. Двамата бивши министри обаче потвърдиха, че уважават държавния глава и застават зад него. Благодариха му, че им е дал свободата да направят промяна в ресорите така, както те я виждат. 

На настояване на журналистически въпроси за ролята на президента, Асен Василев обяви:

"Кандидатът ни за президент е Румен Радев".

Канадското гражданство

Кирил Петков отново отрече да има все още канадско гражданство. Каза, че е подал заявлението си за отказ на 21 април, а потвърждението си от Канада е получил през август. Увери, че няма притеснения по този казус и затова ще се кандидатира за депутат. 

2 коментара
20 Септември 2021 00:51 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ЕБАСИ НАГЛОТО КОПЕЛЕНЦЕ!
ОЧАКВАТ ГО 3 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КАНАДСКОТО ГРАЖДАНСТВО, А ТЕ РАЗНИ ПРОЕКТЧЕТА НА мунчо ЩЕ ПРАВЯТ : (( (


20 Септември 2021 08:17 | Чука
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Изключителен наглец, ама за Ганчо е новият месия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар