Кирил Петков: Направихме много грешки от липса на опит

20 април 2024 13:32   2 коментара   3245 прочита


,,В България колкото си по-силен, толкова по-малко знаят за теб - един Борисов изглежда, че много казва и решава, но от моя гледна точка, той не е свободен човек и той е зависим от същата тази перманентна власт, която до момента е в ръцете на един човек- Пеевски.''

Това заяви съпредседателят на ,,Продължаваме Промяната'' Кирил Петков в ефира на телевизия ,,Евроком'', пише Факти.бг.

Това го осъзнахме, когато видяхме, че основни неща, които искахме да променим, не можем да ги променим през лостовете, които ни дава парламента. Видяхме, че прокуратурата казва ,,ние сме независими, нямаме нищо общо с вас, ще правим каквото си искаме'', службите ти казват ,,няма да си дам оставката, даже не можеш охраната да си смениш. Регулаторите също казват ,,не ни се месете в независимата регулаторна рамка. И се усетихме, че дълбоката държава се крие в недемократични институции'', коментира Петков.

Петков призна, че от ПП са направили много грешки заради липса на политически опит.

,,Но нито могат да ни купят, нито да ни изплашат. Вече знаем къде е сърцевината на проблема и оттук нататък ще бием по тази сърцевина, докато не направим пропукване на тази перманентна власт. Нашият проблем е, че зад (ГЕРБ-ДПС) Борисов и Пеевски седят милион човека- те вярват, че сегашната система ги устройва, не смятат, че България е в много добро положение, но това ги устройва- страх ги е от промяната. Нашата сила е, че има едни други милион човека, които казват аз не искам да живея в евразийска държава. Ще е отнеме време да покажем кой модел е по-добър- докато българите не станат мнозинство, промяната ще е много бавна'', категорично заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

Медиите са част от запазването на перманентната власт. Политолози ми предложиха да им плащам по 20 хиляди лева месечно ,,за да ми се чува думата'', разкри Петков.

Казвали са ми от другата страна на политиката, че за първи път виждат политик, който не е взел една стотинка- видяха, че не могат да ни купят и единственото, което им остава е да ни залеят с помия от сутрин до вечер. Случи ми се по време на местните избори, отивам да се срещна с един кмет, който се справя добре с града си и му предложих да се явим заедно на тези избори, защото ние нямаме кандидат за населеното място. Той се съгласи и на следващия ден ми се обажда и ми казва: ,,Съжалявам, след нашата среща получих едно обаждане, на което не мога да откажа- ще се явя не като независим кмет, а като независим кмет, подкрепен от ГЕРБ'', сподели Петков.

Аз съм за да се разследва всеки един, независимо от коя партия е, ако има подозрения, че е престъпник.

Това заяви Петков по отношение на казуса с бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

,,Сарафов е казал на Коцев подпиши твоята оставка, ако не искаш да те разследвам. Какъв си ти,Бог ли си, че да раздаваш правосъдие под условие? Ами ако е престъпник и подпише- какво? Пускаш го този престъпник да си ходи на свобода, защото си е подал оставката. Ами, ако е невинен и го заплашваш? Живко Коцев дали е престъпник, още се установява, но той дава документ, на който казва, че е заплашен от главния прокурор на премиера и в този момент пудели и пачки започнаха да изкачат от всякъде'', сподели възмутено Петков.

,,Пудел с Живко Коцев, пудел с пачки, няма пачки с Коцев, но имаш пудел с Живко Коцев- значи пачките, пудела и Коцев са заедно. Ако бяха само пачки- нямаше да е интересно. Тези сайтове Пеевски, Борисов, ДАНС, прокурорите- всичко е много добре синхронизирано, защото работят от 30 години заедно. Ние влизаме неопитни и те почват да ни бият шамари отляво и отдясно. Много ги боли, че не се отказваме- хем не крадем, хем не се страхуваме, пък ние ги заливаме от сутрин до вечер'', каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

2 коментара
20 Април 2024 15:34 | Джумалия
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Ти си грешка на природата


20 Април 2024 21:41 | ХО-ХО
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

НЕ Е ОТ ЛИПСА НА ОПИТ, БАЙНО ЛЬО, А ОТ ЛИПСА НА СИВО И МОРАЛ . ГЛУПАК С КРИВА, ВЕЧНО ЖЛЯМБЕСТА СЕ МУЦКА, ОТВРАТ ЗА СКИБАНЕ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА ШУТ В ГЪЗО И СПУСКАНЕ ПО ПАРАПЕТА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар