Кьовеши: Разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо  

11 юни 2021 06:00   2 коментара   1771 прочита


 Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му. По време на срещата Кьовеши заяви, че разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо, защото това е в интерес на самите тях, на обвинението и на обществото, съобщиха от министерството. 

Кьовеши и Стоилов са обсъдили и темата за специализираното правосъдие. Гостът е изразил становище, че въпросът е дискусионен и в Европейския съюз няма единен модел. Според европейския главен прокурор решението по въпроса е политическо и зависи какво е предложението на министъра на правосъдието. 

 

Проф. Стоилов е запознал Лаура Кьовеши с приоритетите си като служебен министър на правосъдието. Той заявил, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията да бъдат излъчени нови български предложения за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима. 

Служебният министър е отбелязал високите очаквания на българското общество за активни и резултатни действия на европейската прокуратура. Той е изразил готовността на министерството за сътрудничество с Европейската прокуратура. 

Кьовеши е подчертала, че за ръководената от нея институция е много важно да отговори на високите очаквания и всички делегирани прокурори да заработят своевременно. Тя е допълнила, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия. 

 dnes.bg/

2 коментара
11 Юни 2021 11:04 | КОКО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Г-жа/жице Кьовеши, само така.


11 Юни 2021 19:05 | До горния олигофрен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти си малоумен, Кьовеши щв вкара в затвора точно твоите любимци от герб (гроб).
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар