Каракачанов категоричен: Трябва да има задължителна военна служба!

12 ноември 2019 14:15   5 коментара   13017 прочита


За трета поредна година бюджетът за отбраната и въоръжените сили нараства. Министерство на отбраната ще работи с над 2 млрд. лв. бюджет за 2020 г. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ. "Отбраната беше подценявана последните 30 години. 

Разпродаваха се военни имоти, имущество и се правеха само съкращения. Тогава се въведе и професионална армия, с обещанието, че армията ще стане по-малка, но по-добре въоръжена и по-добре платена. Само първото се спази. Хората са демотивирани да служат в армията", каза още той. "Идеята е да модернизираме армията ни, не защото от НАТО го изискват, а за да се защитим. Трябва да разчитаме на това да имаме боеспособна армия. Около нас ситуацията не се успокоява, а става по-сложна и объркана", смята министърът на отбраната. 

"Преди 3 години заплатата на военнослужещ беше 806 лв. Как да очакваме, че някой образован ще работи за такива пари. Сега вдигаме възнагражденията с 30%", разкри Каракачанов. "За да представим военната служба, МО стартира кампанията “Бъди войник”. Проведохме над 37 мероприятия в големите областни градове. Представихме пред обществото военна техника", допълни още военният министър.  "Трябва да има наборна военна служба, премахването ѝ беше тотална грешка. Защитата на отечеството е чест за всеки български гражданин, пише в Конституцията. Всеки трябва да е подготвен за война, за да не изпращаме неподготвени хора на заколение. Нека има възможност за желаещите да получат военна подготовка.

Дания и Швеция имат наборна служба", заяви Каракачанов. "Макрон наговори много глупости. Не съм съгласен, че НАТО е в “мозъчна смърт”, както френският президент се изрази. Не съм съгласен и с изявлението на Макрон, че предпочита "легалните мигранти от Гвинея и Кот дИвоар пред нелегалните украински или български банди". Нека види как изглежда едно гето в Париж с мигранти от Африка", коментира вицепремиерът. "Имаме повече общински съветници в Столичния общински съвет в сравнение с предишните местни избори. Имаме заложена програма по важни теми за сигурност, осветление, детски градини и крайни квартали. Ако управляващите се ангажират с тези теми, то ние ще ги подкрепяме", завърши Красимир Каракачанов. /blitz.bg

5 коментара
12 Ноември 2019 14:50 | ?????
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

С въвеждането на наборна служба ще избягат в чужбина и малкото останали млади хора. Ще останат само човекоподобни високоенергийни напитки /р... и/. Браво на министъра!!!!!


12 Ноември 2019 16:50 | и къде ще служат
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

като закриха сума ти поделения и разпродадоха техниката, иначе хубаво като идея, дори да бъде 6 м. или 9 м. та да станат мъже, а не да помпат мускули с анаболни стероиди и белтъци и да ходят на козметици да се обезкосмяват и да си скубят веждите, да се научат на ред и дисциплина, та като създадат семейство да могат да се оправят и да не чакат от родителите си


12 Ноември 2019 17:20 | ???
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Самият той не е бил войник..... така че да не говори за армия отбрана и войници.....


12 Ноември 2019 19:25 | 111
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Това съвсем не е добра идея най - вече от финансова гледна точка. А да не говорим, че след изминалите 11 години от отпадане на наборната служба, липсва ценностна система у по - голямата част от младежите, чиито мозъци са способни да сътворят такива извращения, че да осакатят завинаги и малката останала част читави деца.
Това, че щели да се възпитават и възмажават е мит, тъй като възпитанието започва от ранна детска възраст и всеки един етап от възрастта има своите особености и характеристики, които е трябвало да бъдат развивани в правилната посока во време оно, а не след дъжд качулка.


13 Ноември 2019 08:48 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Смисъла на наборната армия е преди всичко в това да се формира определен корпус от т. н. резервисти. Силно окастрената ни професионална армия не е в състояние да го поддържа. Няма особенно значение дали задължителната служба ще е 6, 12 или повече месеци - въпрос на преценка е.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар