Как трима младежи на 21 години купиха Дипломатическия клуб в Бояна за 8,5 млн. лв.

16 септември 2016 09:42   3703 прочита


Парите зад сделката идват от друга фирма, разкрива бащата на управителката на фирмата

Трима младежи на 21-годишна възраст, без почти никаква бизнес и трудова история, купиха Дипломатическия клуб в Бояна, както и още няколко луксозни имота за 8,5 млн. лева.

Родителите на 21-годишната Ванеса от старозагорския квартал "Кольо Ганчево", чиято фирма с 3 лева капитал, напълно необяснимо, спечели търг за покупката на дипломатическия клуб в Бояна, са обикновени работници.

Томи Тодоров, баща на момичето, работи в ферма за прасета. Майката на Ванеса работи на смени в завод за кренвирши. Бащата отрича дъщеря му да е милионер.

В квартал „Кольо Ганчево” приемат с насмешка новината, че Ванеса е купила имоти за 8 милиона. Казват, че доскоро била ученичка, а след това сервитьорка.

Бащата на младата бизнес дама разкрива, че парите зад сделката идват от друга фирма.

„Може да са взели заем от друга фирма, говореха за заеми”.

- Ако вие отидете в банката и поискате 8,5 милиона лв., ще ви го дадат ли?

- Банката няма да ми го даде.

Томи не възприема дъщеря си като подставено лице. Вярва, че някой е видял потенциал в нея и й дал 8 милиона.

„Млади бизнесмени, защо да са поставени лица. Виждат в тях някаква перспектива. Като стане на 51, тогава ли да виждат в нея перспектива? Аз се радвам, че на 21 виждат в нея някакво бъдеще. В мене никой не ще да инвестира”, коментира бащата.

Разбрали-недоразбрали някои съседи на Ванеса и семейството й мислят, че скромното семейство е спечелило 8 милиона от тотото. Отказват да ги възприемат като крупни инвеститори.

Ванеса е завършила строителния техникум, след това не е учила нищо, а е влязла в частния бизнес, разказва баща й. Какво точно прави момичето, той не може да обясни. Казва, че цял ден работи с фирми, има бизнес контакти, и постоянно е в София, пътува и по Северна България.

„Вижте, младите нека опитват. Като не стане от първия път, от втория. Те ще си платят данъци- манъци, всичко. Ще си платят за тези пари, нали? Дъщеря ми просто си е президент на фирма, разбираш ли”.

Подобен случай имаше и през 2011 година, когато 26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът беше току що завършил студент, на квартира в София, без никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който екипът на bTV откри складирани домашно направени туршии.

Роднините му тогава научиха, че е започнал да се занимава с бизнес от телевизията. Соченият за класическо подставено лице Варнаджиев се води шеф на „Кремиковци” около година. Днес той отказва да говори по темата.

Приватизацията на "Брикел Гълъбово" се случи също с една 23-годишна студентка, която купи Теца.

Депутатът от Реформаторския блок Петър Славов каза в предаването „Тази сутрин”, че сделката може да бъде спряна и, че те са отправили питане до вицепремиера, който може да сезира Надзорния съвет на агенцията.

Ясно е, че тази сделка цели да прикрие истинския собственик, както при всички предишни подобни сделки, заяви депутатът Методи Андреев.

Защо в предишните сделки ДАНС не са се сезирали и какво прави прокуратурата с тези сделки, пита още Андреев.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар