Извънредно! Опит за убийство срещу Доналд Тръмп!

20 септември 2020 09:50   1 коментар   3721 прочита


Неизвестни лица са изпратили на президента на САЩ Доналд Тръмп колет с мощна отрова рицин, според източници в правоохранителните органи. Според CNN пакетът е прихванат от служителите на реда по-рано тази седмица. Наличието на рицин е потвърдено с два теста.

Цялата поща се проверява извън резиденцията на американския лидер, преди да бъде доставена в Белия дом. ФБР и американската секретна служба започнаха разследване. Според "Ню Йорк Таймс" не би могло да става дума за пакет, а за плик. ФБР потвърди, че "разследва подозрително писмо, изпратено на пощенския адрес на американско правителствено съоръжение".

Според бюрото сега "няма заплаха за обществената безопасност". Рицинът е отровно вещество, получено от рицинови зърна. При поглъщане може да причини гадене, повръщане, вътрешно кървене, органна недостатъчност и смърт.

През 2014 г. американец, осъден за изпращане на писма с рицин до американския президент Барак Обама, беше осъден на 25 години затвор. През 2018 г. служителите в пощенската служба в Пентагона откриха рицин в две пратки, пристигнали във ведомството. Пакети със следи от рицин също бяха изпратени до Белия дом.

Бившият американски военен Клайд Алън III призна, че е изпращал писма с отрова не само до Белия дом и Пентагона, но и до руския президент Владимир Путин и кралица Елизабет II от Великобритания. 

  Blitz. bg

1 коментар
20 Септември 2020 11:22 | Стефанов Ъф.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мале, мале, пак го загазихме... Навремето обвиниха бай Тошо за рициноубийството на Георги Марков. Сега кого ли от нашите ще обвинят. Явно рицина е български патент...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар