Има сделка - Великобритания и ЕС постигнаха споразумение за Брекзит

17 октомври 2019 13:17   1 коментар   4806 прочита
Снимка: AP/БТА
Снимка: AP/БТА


Снимка: AP/БТА

Връщаме си контрола, обяви Борис Джонсън. Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия обаче е против

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви преди минути, че е постигнато споразумение за Брекзит. Това се случва броени часове преди началото на срещата на върха на ЕС в Брюксел, която ще се проведе днес и утре, предадоха световните агенции.

"Има ли воля, ще има и сделка - имаме я! Това е справедливо и балансирано споразумение за ЕС и Великобритания, което е свидетелство за ангажимента ни да намираме решения. Препоръчвам тази сделка да бъде одобрена" на срещата на върха на ЕС", написа Юнкер в Туитър.

В писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск той уточни, че "преговарящите страни постигнаха споразумение за преработен протокол за Ирландия/Северна Ирландия и за преразглеждане на Политическата декларация".

"Имаме страхотна нова сделка, която ни връща контрола", обяви също в Туитър и британският премиер Борис Джонсън.

"Парламентът (на Великобритания) трябва да одобри споразумението за Брекзит в събота, за да можем да насочим вниманието си към други приоритети, като стандарта на живот, здравното осигуряване, тежката престъпност и околната среда", добави той.

Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия обаче обяви, че не е променила позицията си и не може да подкрепи сделката, предложена от Борис Джонсън и Европейския съюз.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
17 Октомври 2019 13:34 | Стефанов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И слава богу - най-сетне! По-малко английски пияндета по морето ни - йес! По-малко английски пенсионери с къщи у нас/надувайки се колко са добре, а ние-зле/ - йес! По-малко английски фенове на стадионите ни - много-много йес! И накрая - английските негри -футболисти просто без визи за мачове у нас - няма расизъм, няма проблем - повече йес!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар