Ќовините на югозападна Ѕългари€
”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+)  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

»ма ли опасност да бъдат хакнати здравните ни досиетата?


23 август 2019 10:18  3 коментара   2996 прочита

—нимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos
—нимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos


—нимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

ƒо 20 август всички лекари, болници, медицински центрове, лаборатории, аптеки и диспансери тр€бва да изготв€т доклад за защитата на личните данни


—лед кибератаката срещу Ќјѕ, ко€то извади на показ данъчните данни на 5 млн. българи, институциите предприеха спешни мерки, за да опаз€т медицинските досиета на всички българи.

"»нформаци€та за здравни€ статус на всички лица е много чувствителна и ние тр€бва да направим всичко възможно, за да € защитим", коментира д-р —он€ ƒимитрова, началник на –«»-’асково, цитирана от bTV.

"Ќищо не пречи на един хакер да ми озаглави един файл, или един имейл от името на –«», или от името на Ќационалната каса или –егионалната здравноосигурителна каса, аз като го отвор€, вирусът да влезе. —рещу това н€ма как ние да се защитим", см€та д-р Ќиколай Ќиколов, личен лекар в ’асково.

—амо в компютъра на този лекар се съхран€ват хил€ди здравни досиета. —поред ћинистерството на здравеопазването най-гол€м риск за хакерски пробив има през сайтовете за музика и филми. «атова до всички лекари са спуснати инструкции да не използват служебните компютри за забавление. —ъщото важи и за медицинските сестри.

¬сички лекари, болници, медицински центрове, лаборатории, аптеки и диспансери тр€бва да изготв€т доклад за защитата на личните данни. ћинистерство на здравеопазването е дало срок до 20 август.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: Ќјѕ  данни  мерки ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


3 коментара

23 август 2019 12:07 | хакльо
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

който и да ги хакне ще се уплаши, българите сме болна наци€, нека гледа как един човек има поне по 2-3 забол€вани€


25 август 2019 09:34 | до хакльо
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

«дравните ни досиета са пълни с измислени диагнози, изследвани€, манипулации и дори операции! “ака се източват парите ни от здравната каса!!!!!


25 август 2019 15:16 | кики
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

прочетох заглавието и се турих в дерт! ако стигне до шефа да прочете колко съм болен, край с работата ми!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.