Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! 
   –егистрац舫абравена парола

»ма и деца сред жертвите на нападени€та в Ќова «еланди€


16 март 2019 10:52  1 коментар   2923 прочита

—нимка: EPA
—нимка: EPA


—нимка: EPA

Ќапдател€т е имал намерение да продължи атаката, той остава в ареста до април


»ма деца сред жертвите и ранените от терористичните нападени€, извършени в две джамии в новозеландски€ град  райстчърч в Ќова «еланди€.

ѕри атаките загинаха 49 души. —трелецът е бил в Ѕългари€ в кра€ на миналата година.

"–анените са от малки деца до възрастни хора. “е включват мъже, жени и деца и те са както сред убитите, така и сред ранените", съобщи премиерът на Ќова «еланди€ - ƒжасинда јрдърн, цитирана от ƒѕј и Ѕ“ј.

“€ похвали смелостта на двамата полицаи, задържали нападател€, който, е имал намерение да продължи атаката.

28-годишни€т заподозр€н, на когото беше повдигнато обвинение в убийство, е бил спокоен в съдебната зала и е направил пред медиите жеста за "окей". “ой ще остане в ареста до април, когато делото ще бъде внесено във ¬исши€ съд на  райстчърч.

ќт четиримата арестувани в петък един е бил гражданин, който се е опитвал да помогне на полици€та с огнестрелно оръжие. ѕолици€та се опитва да установи каква е връзката на останалите двама с нападението.

Ќовозеландската полици€ съобщи, че според данните от следствието отговорност и за двете нападени€ носи един човек - задържани€т по решение на съда Ѕрентън “арант.

ѕреди нападени€та той е публикувал в социалните мрежи манифест със заглавие "√ол€мата зам€на", в който казва, че е искал да атакува мюсюлмани.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: деца  жертви  нападени€ ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

17 март 2019 08:49 | ћт
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

 азват атентатора е бил в Ѕългари€ преди. јз знам защо - бил е у нас за да получи инструктаж за атентата от агент на руското военно разузнаване. ѕроверете и ще видите, че по това време в Ѕългари€ е имало руснаци. Ќ€ма начин един бъдещ атентатор да е тук, тук да има и н€кой руснак, който е агент/може ли руснак да не е/ и двамата да не сътвор€т атентат? Ќ€ма начин да не е в€рно.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.