И независимите ще подкрепят кабинет „Василев“

03 юли 2022 21:30   1 коментар   2807 прочита


Имаме много допирни точки за това, което ни интересува – ясна законодателна програма, ясна програма за действия на правителството, докато съществува. От утре започваме да работим по програмите. Всеки от нас ще си изясни дали ще има подкрепа. Знаем, че национално отговорното поведение е да има правителство, но правителство с ясна програма и с ясни действия, които трябва да бъдат извършени в интерес на България.

Това, което ни обединява, е антикорупцията в този кратък период, промените в КПКОМПИ, регулаторните органи, съдебната реформа, службите за сигурност. В петък всеки един от нас ще изрази своето становище. Разговорът беше ползотворен. Ще работим в работни групи. Всеки от нас ще гласува така, както е решил. По-добре е да градим, отколкото да рушим. Това каза независимият депутат Иво Атанасов след като заедно си Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов, Николай Радулов и Деян Петков бяха на консултациите с „Продължаваме промяната“ в парламента, съобщава 24 часа.

Представителите на ПП са номинираният за премиер Асен Василев и Кирил Петков, Даниел Лорер, Никола Минчев и Андрей Гюров.

„Продължаваме разговорите Всеки, който самостоятелно може да вземе е решение, е добре дошъл на разговори. Имаме чуваемост. Искаме да изработим наистина най-добрата програма“, каза номинираният за премиер Асен Василев и допълни, че е оптимист. Смятам, че ние винаги трябва да сме в напрежение и че всяко гласуване в тази зала трябва да ни държи в напрежение, защото това е единственият начин да се направят истински закони“, каза Асен Василев. Според него ако законите се правят като депутатите се използват като машини за гласуване от хора, които са извън парламента, това не ни държи в напрежение, но видяхте докъде сме стигнали в последните 15 години, каза още Асен Василев.

„Не разговарям с никого от колегите, не звъня на никого, всеки е свободен сам да вземе решението си“ каза Иво Атанасов. Дали ще върнат мандата ще вземат заедно в „Продължаваме промяната“, каза пък Асен Василев. 

1 коментар
03 Юли 2022 22:43 | Прасето
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Корнело да ти се. а в устата
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар