Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)
   –егистрац舫абравена парола

’ристомир Ѕрънзов: Ќ»ћ’ ще спре да работи следващи€ вторник


11 септември 2018 09:35   1400 прочита¬ момента институтът е без ръководство и н€ма кой да разписва документаци€та му


Ќационални€т институт по метеорологи€ и хидрологи€ ще спре да работи следващи€ вторник заради липса на ръководство. “ова за€ви вече бивши€т директор на института проф. ’ристомир Ѕрънзов, който беше освободен от поста миналата седмица.

„¬ момента институтът работи по инерци€. “ази инерци€ рано или късно ще спре, най-веро€тно следващи€т вторник. ўе спре прогнозата за времето, ще спрат системите за ранно предупреждение. ¬ момента не можем да си платим ток, комуникаци€, хората не получават заплати, не можем да платим доставки, защото н€ма кой да подпише документите”, по€сни Ѕрънзов.

“ой уточни, че бюджет има, тъй като ћќЌ са превели един транш, достатъчен до кра€ на този месец на Ќ»ћ’, но н€ма кой да ръководи институци€та.

„Ќе знам защо ме освободиха, тр€бва да питате ЅјЌ. ¬ заповедта за освобождаване н€ма мотиви. ќт медиите разбрах, че било заради оронване на престижа на институци€та”, коментира Ѕрънзов.

ѕо думите му позици€та директор на Ќ»ћ’ се заема на ротационен принцип, като се об€в€ва конкурс. —рокът за подаване на документи обаче изтекъл на 4 септември тази година и никой не е подал документи за директор.

„—поред мен им тр€бва по-удобен директор в процеса на раздел€не на Ќ»ћ’ от ЅјЌ, след като се дели имущество, активи – аз така си го об€сн€вам. ѕо-удобен директор за по-лесни преговори”, коментира още Ѕрънзов.

¬чера стана €сно, че част от Ќ»ћ’ ще остане в ЅјЌ, но не е €сно в какъв състав.

„„ух, че 94% от Ќ»ћ’ излизат, а 6% остават. 6% б€ха въздържали се. —лед събити€та, които се случиха, особено след отстран€ването ми като директор, ЅјЌ показа, че автономи€та на институтите е само на харти€. ѕочти съм убеден, че тези 6% от колегите въобще не се колеба€т и ще си тръгнат с института”, коментира още Ѕрънзов.

„¬ ръководството на ЅјЌ има чувство за непогрешимост”, каза още Ѕрънзов.

ѕо думите му насто€щата процедура по отдел€не на ЅјЌ е измислена по такъв начин, че да се протака във времето. „“ова ще продължи най-малко до кра€ на годината. ѕредвиждани€та ми са, че ще се опитат да продължи и следващата година, когато отдел€нето на Ќ»ћ’ от ЅјЌ ще стане безпредметно. “огава ще бъде приеман бюджета и ако в него Ќ»ћ’ е в ЅјЌ никой н€ма да прекро€ва бюджета заради нас”, коментира Ѕрънзов.

»зточник: btvnovinite.bg

ќще за: Ќ»ћ’  работа  институт ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.