Хотелиери у нас внасят работници от Бали, Непал, Малайзия и Филипините

20 април 2024 14:06   2 коментара   2811 прочита


Недостигът на работна ръка принуди български хотелиери да търсят служители от далечни дестинации като Бали и Филипините.

В курорта "Албена", например, очакват работници от все по-екзотични дестинации като Бали, Индонезия, Шри Ланка и Непал, съобщава Нова тв.

С 24 април очакват да пристигнат чуждестранни работници от Шри Ланка, Индонезия и от Бали. Курортът ще наеме около 700 чужденци, тъй като очаква ръст на посещенията през този летен сезон.

22-годишната Кадек Юни от Бали миналата година е работила в Доха, Катар, а този сезон избира българския курорт „Албена”. Пред камерата тя споделя, че иска да придобие опит от други страни и култури, а заплатата в България е по-висока от тази в Бали.

Разширяваме географията, стигнахме до Непал, стигнахме до Малайзия, Филипините. Изключително мултинационален екип”, казва изпълнителният директор на к.к. „Албена” Красимир Станев.

„Леки притеснения имаме поради дългия работен процес за издаване на работни визи C и D. Също така имаме информация от нашите партньори, че посолствата в Узбекистан, също и Турция към момента не приемат документи за издаване на виза поради новото въвеждане на шенгенска система”, казва Маринела Цанева, оперативен директор на курорта./оффнюз

2 коментара
20 Април 2024 15:09 | Работник
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

За бес пари никой не работи вече


21 Април 2024 17:21 | a4kata
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

тамънк че българките ми омръзнаха малко да ги пробаме тия филипинки как са арни момета ми се видат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар