Говорител на Белия дом: Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души

22 юли 2020 07:06   1 коментар   4389 прочита


 

Със своя подход към пандемията от коронавирус американският президент Доналд Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души, заяви Белият дом в момент, когато броят на заразяванията в САЩ продължава сериозно да се увеличава, предаде ДПА. 

Говорителката на Белия дом Кейли Макенани защити решенията по-рано тази година за спиране на икономиката с цел борба с коронавируса. 


"Това беше правилното решение. Президентът спаси 3-4 милиона живота", каза тя на пресбрифинг, без да посочва източник за тези данни. 

По думите й "е важно да се отбележи другата страна на здравното уравнение за това какво причиняват на американците продължителните карантини", изтъквайки намаляването на откриваните случаи на рак, отбелязва БТА. 

Тръмп настоява за бързо връщане на икономиката към нормалния ритъм. Той многократно е казвал, че действията на неговото правителство по време на пандемията са спасили живота на милиони хора, като понякога се е позовавал на изследване на лондонския "Империал колидж", прогнозирал, че коронавирусът може да вземе 2, 2 милиона жертви в САЩ, ако разпространението му не бъде овладяно.

1 коментар
23 Юли 2020 12:08 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да-а-а. Кой как може. Тръмп чрез коронавируса. НАШИЯ чрез емиграциягта на младите на Запад през последните десетина години...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар