Горан Благоев: Да премахнем бедността и да спрем демографската криза

20 октомври 2021 14:00   1754 прочита


 Българската нация е основният ми приоритет, в момента има твърде много проблеми за решаване – и здравеопазване, и енергетика. Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV Горан Благоев, кандидат за президент от Коалиция „Национално обединение на десницата“, в която влизат Републиканци за България и КОД и се явява на изборите на 14 ноември ..

Според Благоев държавният глава трябва да задава дневния ред в обществото, да има куража да бъде лидер и да взима точни решения.
„Един президент трябва да излезе и да говори от името на потърпевшите и да настоява пред отговорните институции – парламент и Министерски съвет да взимат най-точните решения“, допълни Горан Благоев.
Кандидатът за президент заяви, че основната му цел е да премахне бедността.  
Горан Благоев обясни, че кандидатурата му е издигната от структурите на Коалиция „Национално обединение на десницата“ след вътрешни обсъждания.
Д-р Ивелина Георгиева  е кандидатът за вицепрезидент на обединението. „Запознахме се 2-3 седмици преди официалното ни номиниране. Сработваме се много добре, това може да се види от интервютата и участията ни“, добави кандидатът за държавен глава.
Благоев сподели, че решил да замени журналистиката с политиката, защото все по-малко вижда смисъл в това, което прави. 
„В България свеждаме журналистиката до слугинаж, казвам го с голяма болка. Искам да работя за промяна на медийния климат в България“, допълни той.
Кандидатът за президент заяви, че основната му цел е да премахне бедността.  

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар